Elektrikli Bisiklet Dönüşümünde Devrim

Pikaboost 2, bisiklete 1 dakikada elektrikli motor desteği ekliyor ve 96 km’ye kadar menzil sağlıyor. Kolay kurulum ve uzun mesafe avantajıyla devrim yaratıyor.

Pikaboost 2 nedir?

Dönüşüm kitleri genellikle ön veya arka tekerleğin ya da arka zincir takımının çıkarılmasıyla monte ediliyor. Bu da hem işlemi uzatıyor hem de bisikleti eski haline döndürmeyi zorlaştırıyor.

Livall girişiminin Pikaboost 2 projesi, kullanıcıya herhangi bir karmaşık dönüşüm süreci olmadan elektrikli bisiklet deneyimi sunuyor. Mantık ise oldukça basit: Cihaz, bisikletin sele altına sabitleniyor ve arka tekerleğin üzerine özel bir tekerlek yerleştiriliyor. Gidon kısmına takılan kumanda ile cihaz kolayca kontrol edilebiliyor.

250W gücündeki motor, ihtiyaç duyulan anlarda 500W’a kadar çıkabiliyor. Uygulama ile eşleştirildiğinde, ülkelere göre hız sınırı belirleniyor ve genellikle bu hız 25 km/s oluyor. Patentli teknolojiye sahip kit, bisikleti manuel kullanmak istediğinizde veya yokuş aşağı inerken kendini otomatik olarak şarj edebiliyor.

Cihazın 70 km menzilli versiyonunun yanı sıra 96 km menzil sunan bir seçeneği de mevcut. Bataryası 3 saatte tamamen doluyor ve powerbank olarak kullanılabiliyor. Farklı modlar, cihaza direnç ekleyerek kullanıcıya daha zorlu bir sürüş sunuyor. Pikaboost 2, 388$ bağış karşılığında alınabiliyor ve bu ay içerisinde seri üretime geçilecek.