Elektrikli Araç Şarjı Powerdot’a 165 Milyon Euro

Powerdot, elektrikli araç şarj ağı için ABN Amro, BNP Paribas ve diğer bankaların katılımıyla 165 milyon euro yatırım aldı. Toplam yatırım 465 milyon euroyu geçti.

Powerdot, Avrupa genelinde ultra hızlı şarj noktaları kurarak elektrikli araç altyapısını genişletmeyi ve net sıfır karbon hedefine ulaşmayı amaçlıyor. Girişim, elektrikli araç sahiplerinin her park yerinde şarj cihazı bulabilmeleri gerektiğine inanıyor ve bu doğrultuda kullanıcı deneyimini iyileştirmeye odaklanıyor.

Belçika, Fransa, Polonya, Portekiz ve İspanya’da hizmet veren Powerdot, yatırımla Avrupa’daki varlığını artırmayı ve ekibini genişletmeyi planlıyor. 2018’de kurulan girişim, 2026’ya kadar 3.100’den fazla şarj noktasına ulaşmayı ve teknolojisini geliştirmeyi hedefliyor.

Powerdot’un kurucu ortağı ve CEO’su Luís Santiago Pinto, “Bu önemli yatırım, ortaklarımızın Powerdot’un vizyonuna ve operasyonel yeteneklerine olan güveninin bir kanıtıdır. Bu yatırımla, dağıtım stratejimizi hızlandırmaya, elektrikli araç şarj çözümlerini daha fazla Avrupa lokasyonuna getirmeye ve sürdürülebilir ulaşıma yaygın geçişi desteklemeye hazırız.

Powerdot’un uzun vadeli hırsı ve hedefleri, finansman için farklı finansal araçları keşfetmemize olanak tanıyor. ABN Amro, BNP Paribas, ING, MUFG Bank, Santander ve Société Générale’i sürdürülebilir mobiliteyi hızlandırma misyonumuza büyük bir heyecanla davet ediyoruz.” dedi.