Eğitimde Yapay Zeka Destekli Simülasyon Aracı: VELS

2024 Eylül’de piyasaya sürülen Kaiden AI ürünü VELS, yapay zeka tabanlı bir eğitimde simülasyon aracı olarak kendini tanımlıyor.

Araç, öğrencilerden profesyonellere kadar geniş bir kullanıcı kitlesine, özelleştirilebilir yapay zeka simülasyonlarıyla mülakat ve sunum gibi pratik becerilerin geliştirilmesine olanak tanıyor. Ayrıca, önemli bir mülakata veya yatırımcı sunumuna girmeden önce, becerilerinizi ve özgüveninizi artırmak için kişiselleştirilmiş geri bildirim sağlıyor.

Simülasyon kütüphanesindeki senaryolar arasından seçim yapabilir veya kendi özel senaryonuzu oluşturabilirsiniz. Seçtiğiniz senaryoyu ihtiyaçlarınıza göre düzenleyebilir, hangi konu ve rol üzerinde çalışmak istediğinizi belirleyebilirsiniz. Sizinle etkileşimde bulunacak yapay zekayı dilediğiniz rol ve zorluk seviyesine göre ayarlayabilirsiniz. Yapay zekayı, ister bir işe alım uzmanı ister arkadaş olarak tanımlayarak, zorlu etkileşimler yaratmak için kişilik özelliklerini özelleştirebilirsiniz.

Senaryonuz hazır olduğunda, arama butonuna tıklayarak konuşmayı başlatabilirsiniz. Konuşma sona erdiğinde, yapay zeka iletişim tarzınızı ve sunumunuzu analiz ederek performansınızla ilgili kapsamlı bilgiler sunar. Ayrıca, aracın konuşmanızın sonunda WAV formatında tüm konuşmayı indirmenize olanak tanıyor.

VELS’in en beğenilen özelliklerinden biri, kullanıcıya gerçek bir insanla sohbet ediyormuş hissi vermesidir. Araç, içindeki yapay zekayı doğal konuşma ile geliştirerek, gerçek dünya etkileşimlerini taklit eden dinamik bir deneyim sunuyor. Ancak, aracın henüz Türkçe dil desteğine sahip olmadığı biliniyor.

Sunumlarınızı çalışmak veya İngilizce mülakatınıza hazırlanmak için kullanabileceğiniz VELS, 10 dakikalık ücretsiz konuşma süresi sunuyor. Ayrıca, ayda 4.99 dolar karşılığında toplam 120 dakika kullanma imkanı da sağlıyor.