EGİAD “Yılın En Aktif Melek Yatırım Ağı” Ödülünü Kazandı

İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen Girişimcilik Ekosistemi Ödül Töreni’nde, Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine büyük katkılar sağlayan isimler bir araya geldi. 500’ün üzerinde katılımcının yer aldığı etkinlikte, EGİAD Melekleri, “Yılın En Aktif Melek Yatırım Ağı” seçilerek ödüllendirildi.

Törenin açılış konuşmalarını StartupCentrum kurucu ortakları Müge Bezgin ve Nizamettin Sami Harputlu yaparken, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, Türkiye’nin girişimcilik ekosistemindeki gelişmeleri ve gelecekteki planları paylaştı. EGİAD Melekleri Genel Koordinatörü Melisa İtmeç, ödülü Bakan Yardımcısı Çoştu’dan teslim aldı.

Girişimcilik Dünyasına Katkı

Ödül töreni sonrası konuşan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, ödülün EGİAD Melekleri’nin Türkiye’deki girişimcilik ekosistemine sağladığı katkının bir kanıtı olduğunu belirterek, “Bu ödül, EGİAD Melekleri’nin sadece yatırım yapan bir ağ olmanın ötesinde, girişimcilere küresel rekabette yol gösteren ve onları güçlendiren bir yapı olduğunu göstermektedir. Sürdürülebilir başarı hikayeleri yaratmaya devam edeceğiz.” dedi.

EGİAD Melekleri İcra Kurulu Başkanı Levent Kuşgöz de verilen ödülün EGİAD Melekleri’nin Türkiye girişimcilik ekosistemindeki öncü rolünü bir kez daha kanıtladığını belirtti. Kuşgöz, “2015’ten bu yana gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ve uluslararası iş birlikleri ile İzmir ve Ege Bölgesi’nde girişimcilik faaliyetlerine önemli katkılar sağlıyoruz. Gelecek yıllarda bu katkımızı artırarak devam ettirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

2015 yılında T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından akredite edilen EGİAD Melekleri, bugüne kadar 40 farklı girişime 4.5 milyon dolar üzerinde yatırım yaptı. Sadece Türkiye’de değil, uluslararası arenada da adını duyuran EGİAD Melekleri, Viva Technology, CES, Creative Business Cup gibi küresel etkinliklere katılarak, Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminde aktif bir rol oynamaya devam ediyor.

EGİAD Melekleri’nin aldığı “Yılın En Aktif Melek Yatırım Ağı” ödülü, Türkiye’nin girişimcilik dünyasında ne denli güçlü bir aktör olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Hem ulusal hem de uluslararası alanda başarılarıyla dikkat çeken EGİAD, gelecekte de yeni başarı hikayeleri yazmaya devam edecek.