Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Sürdürülebilirlik Raporu’nu Yayımladı

Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri, 2022 yılındaki sürdürülebilirlik çalışmalarına ilişkin Entegre Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı.

Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri, paydaşlarını bilgilendirmek amacıyla yayımladığı sürdürülebilirlik raporunda, kuruluşun sürdürülebilirlik aksiyonları, kaydedilen ilerlemeler, geleceğe yönelik yol haritası ve taahhütleri yer alıyor. Raporda, insan, çevre, ürün, üretim ve toplumsal yatırımlar gibi değer zincirindeki konularda atılan tüm adımlar kapsamlı bir şekilde ele alınıyor. Rapor iki bölümden oluşuyor:

“Tutkumuzun Hikayesi” (Story of our Ambition) adı altında, kuruluşun sürdürülebilirlik stratejisi, hedefleri ve uygulamaları yer alıyor. Diğer bölüm ise “Eylemlerimizle İlgili Gerçekler” (Facts about our Actions) başlığı altında, sürdürülebilirlik performansını verilere dayalı bir yaklaşımla sunan ve uygulamalara ilişkin detayları içeriyor.

“Sürdürülebilirliği tüm değer zincirimize entegre ediyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri CEO’su Bülent Kozlu, “Her bireyin, ihtiyaç duyduğu ve istediği kaliteli sağlık ve hijyen ürünlerine erişebildiği bir gelecek hedefiyle çalışırken, paydaşlarımızın esenliğini ve gezegenimizin sürdürülebilirliğini önceliklendiriyoruz” diyerek şöyle devam etti:

“Sürdürülebilirliği üç stratejik önceliğimiz olan ‘büyüme, operasyonel mükemmellik ve çevre’ kapsamında iş süreçlerimizle bütünleşik olarak ele alıyoruz. Sürdürülebilirlik; yatırım, inovasyon ve dijitalleşme de dahil olmak üzere tüm çalışmalarımızın ayrılmaz bir parçası. Her gün binlerce evde kullanılan kişisel hijyen ürünleri üretiyoruz. Öncü markalarımızla temiz ve sağlıklı bir yaşam için çalışırken, iklim krizinin etkilerine karşı hazırlıklı olmayı önemsiyor ve çevresel etkimizi azaltacak çözümler üretmeye odaklanıyoruz. “Yarınlara Sözümüz” mottomuzla sürdürülebilirlik alanındaki taahhütlerimizi ve somut adımlarımızı ortaya koyuyoruz.”

2022 Sürdürülebilirlik Raporu’ndaki Veriler Dikkat Çekiyor:

Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri, 2022 yılında ton ürün başına enerji yoğunluğunu 2021’e göre azaltarak ve 660 hanenin yıllık enerji ihtiyacı kadar tasarruf ederek önemli bir başarı elde etti. Aynı yıl içerisinde, üretim operasyonlarında tükettiği elektriğin tamamını yenilenebilir kaynaklardan temin etmek üzere öz tüketim amaçlı yenilenebilir enerji tesislerini kurma yatırımlarını hızla arttırdı. Bu yönde ilerleyerek, 2030 yılında toplam elektrik tüketiminin %50’sini öz tüketim amaçlı yenilenebilir enerji santrallerinden karşılamayı hedefliyor. Aynı şekilde, gerçekleştirdiği su verimliliği çalışmaları sayesinde de ton ürün başına su kullanımını 2022 yılında 2021’e göre %5 oranında azaltarak, yıllık 142.000 kişinin tükettiği su miktarına eşdeğer bir tasarruf sağlamıştır. Bu çabalarıyla, sürdürülebilirlik alanında önemli adımlar atmış ve kaynakların verimli kullanımına katkı sağlamıştır.

Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri, 2022 yılında gerçekleştirdiği çalışmalarla atıkların %95’ten fazlasını geri kazanma başarısı elde etti. Bu süreçte, kağıt üretimi proses çamurunun ayakkabı taban astarı olarak kullanılması gibi yenilikçi uygulamalarla atık yönetimine katkıda bulunuyor. Ayrıca, döngüsel ekonomi alanında iş birliklerini artırma çabalarını sürdürmeye devam etmektedir, böylece sürdürülebilirlik ve atık azaltma konusundaki çabalarını destekliyor. Fırsat eşitliği çalışmaları da kuruluşun öncelikli alanlarından biridir. Bu kapsamda, Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri, kadın çalışan oranını yükseltmeye yönelik çabalara önem vermekte. Ofis çalışanlarının %40’tan fazlasının kadınlardan oluşması, kuruluşun kadın çalışanlarına sağladığı fırsatları ve çeşitliliği gösteriyor. Ayrıca, işe alımda kadın oranının %55.6 ve yönetim kademesindeki kadın oranının %32.7 olması, kuruluşun kadınları daha üst pozisyonlarda destekleme ve terfi etme fırsatları sunduğunu yansıtıyor. Bu şekilde Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri, fırsat eşitliği ve cinsiyet çeşitliliği konularında ilerlemeye odaklanarak toplumsal katkı sağlıyor.

yazar avatarı
Aleyna Yıldırım