Dünyanın En Sürdürülebilir Şirketleri Belirlendi

TIME dergisi ve Statista tarafından hazırlanan “Dünyanın En Sürdürülebilir Şirketleri 2024” listesi açıklandı.

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümünde adından söz ettiren Schneider Electric, listenin liderlik koltuğuna oturdu. Sıralamayı NEC Corp ve Moncler takip etti. Bu durum, Schneider Electric’in kendi emisyonlarını azaltma ve müşterilerine enerji verimliliği sağlama konusundaki taahhüdünü yansıtıyor.

Schneider Electric’in başarısında kilit bir rol oynayan Schneider Sustainability Impact (SSI) programı, şirketin 2021-2025 küresel sürdürülebilirlik hedeflerine yönelik ilerlemesini sağlıyor. Bu program, çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) boyutlarını kapsayan altı uzun vadeli taahhüde katkıda bulunuyor. Schneider Electric, müşterilerinin karbon emisyonlarını azaltmalarına yardımcı olarak 2018’den bu yana 553 milyon ton karbondioksit (CO2) salımını engelledi.

Dünyanın En Sürdürülebilir Şirketleri Nasıl Belirlendi?

TIME ve Statista, dünyanın en büyük ve en etkili 5.000’den fazla şirketini değerlendiren şeffaf ve çok aşamalı bir metodoloji kullandı. Dört aşamalı bir değerlendirme sürecinin ardından, nihai sıralama, sürdürülebilir olmayan endüstrileri eledi ve çevresel ve sosyal performans göstergelerini dikkate alındı. 30’dan fazla ülkeden 500 şirketin sıralaması oluşturuldu.