Depremzedeler ile Ev Sahiplerini Buluşturan Platformlar

Afetzedeler için barınma konusu öncelikli ihtiyaçlar arasında yer alıyor. Depremzedeleri onlara evlerini açmak isteyenlerle buluşturan platformlar bulunuyor. Bu platformlardan bazıları: EvimEvindir, Misafir Ol ve Dostluk Çatısı.

EvimEvindir

Depremzedeler için barınma ihtiyacı önem arz ediyor. Bu konuda ise birçok proje gerçekleştiriliyor. EvinEvindir platformunda depremzedeleri misafir etmek isteyen kişiler, site aracılığıyla ilan veriyor. Ev hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı ilanlara depremzedeler başvurabiliyor.

Platformda ise küçük bir duyuru bulunuyor: “Bu platforma misafir olunacak evler ve misafir kabul edecek kullanıcılar tarafımızın müdahalesi, seçimi ve güvenlik kontrolünden geçmemekte olup sorumluluk tamamen tarafların özgür iradesine bırakılmıştır. Bu doğrultuda uygulamanın kullanılmasından kaynaklanacak zarar ve sorumluluklar tarafımıza ait değildir. Kullanıcılar karşılıklı rızaları ile misafirliği gerçekleştirmektedir.”

Yardıma açılan ev sayısı an itibariyle 326, depremzedeler “müsait” ibaresi olan ev sahiplerine kolaylıkla ulaşabiliyor.

 

Misafir Ol

Aynı konseptle oluşturan bir başka platform ise Misafir Ol. Bu site de aynı mantıkla işliyor. Evini depremzedelere açmak isteyen kişiler, ilan verebiliyor. Platform açıklamasında ise şu bilgiler yer alıyor:

Bu bir sosyal sorumluluk projesidir. Bilgileriniz KVKK güvencesiyle saklanmaktadır.

Bu proje nasıl çalışıyor? 

Sistemde iki tip kullanıcı var: Ev sahibi ve ihtiyaç sahibi.

Ev sahibi iseniz; 

Evinizi ihtiyaç sahipleri ile paylaşan konumdasınız. Evlerinizi misafirlere açmak istiyorsanız öncelikle ‘Kullanıcı Aydınlanma Metni’ni ve KVKK metnini okuyup onaylamanız gerekiyor. Sms yoluyla gerçekleşecek olan onay işleminden sonra ‘ilan talep formunu doldurup talebinizi kolaylıkla oluşturabilirsiniz. 

İhtiyaç sahibi iseniz;

Sms onayı ve bilgilendirme metinlerini okuyup kullanıcı kaydını oluşturun. Daha sonra kendinize uygun gördüğünüz ilanı okuyup, ‘misafir ol’ butonuna tıklayın. Bu işlem sonunda ev sahibi olan kullanıcıya bildiri gider. Bu bildiride aynı zamanda ihtiyaç sahibinin iletişim bilgileri de yer alır.  Bu aşamadan sonra gerek platform üzerinden gerekse iletişim numarasından karşılıklı görüşme sağlayabilirsiniz. İki tarafın da anlaşmasından sonra ihtiyaç sahibini evinizde misafir edebilirsiniz. 

 

Dostluk Çatısı

Dostluk Çatısı ise Hepsiemlak.com tarafından hayata geçirilen bir sosyal sorumluluk projesi. Bu proje ile yuvasını afetzedelerle paylaşmak isteyen kişiler, depremzedelerle buluşturuluyor. Projeye dahil olmak isteyen kişiler sitedeki formu dolduruyor. Doldurulan formları tek tek inceleyerek gerekli kontrolleri yapan Hepsiemlak müşteri hizmetleri ekibi, katılımcıları doğru şekilde eşleştirerek deprem sonrası yaşanan barınma sorununun çözümüne destek olmaya çalışıyor.