DenizBank, Global Banking & Markets’ten 4 Ödül Aldı

DenizBank, Global Banking & Markets: CEE, CIS & Türkiye Ödülleri’nde dört ödül kazandı. 4 milyar dolar kaynak sağlayarak en iyi hazine ekibi ödülüne layık görüldü.

Türkiye’de bir ticari banka tarafından gerçekleştirilen 285 milyon dolarlık çift dilimli İslami sendikasyon kredisiyle ‘Yılın İslami Sendikasyonu’ kategorisinde iki ödül kazanan banka, uluslararası sermaye piyasalarında yatırımcılara ulaşma yeteneği sayesinde ‘Yılın Tahsisli Yurt Dışı Tahvil İhracı Ödülü’nü de aldı.

DenizBank Hazine, Finansal Kurumlar ve Yatırım Grubu Genel Müdür Yardımcısı Bora Böcügöz, toptan fonlamalarının yarısının yenilenebilir enerji projeleri, tarım, KOBİ’ler, mikro işletmeler, kadın girişimciler ve doğal afetlerden etkilenen bölgelere yönelik sürdürülebilirlik odaklı kaynaklardan oluştuğunu belirtti.

Düşük karbonlu ekonomiye adil geçişi destekleyen yatırımları teşvik etmek bizim için oldukça önemli. Emirates NBD aracılığıyla Türkiye ekonomisine toplam 6,5 milyar dolar fon sağladık. Şu an %14,4 pazar payı ve 2,1 milyar dolar kredi büyüklüğü ile Türkiye sendikasyon kredisi pazarında lideriz. Çabalarımızın Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa’da en başarılı ve yenilikçi işlemler arasında yer alması bizi gururlandırıyor. Gelecekte de güçlü finansal yapımızla ülkemize kaynak sağlamaya ve bu kaynakları çevresel ve sosyal etkisi olumlu yatırımlara yönlendirmeye devam edeceğiz” dedi.