Dell Technologies ve Red Hat: Yapay Zekâ Dönemi

Red Hat Enterprise Linux AI, Dell PowerEdge sunucularında yapay zekâ dağıtımları için öne çıkan bir platform haline geliyor, yenilikçi çözümler sunuyor.

Red Hat Enterprise Linux AI, Dell PowerEdge sunucularında yapay zekâ dağıtımları için öne çıkan bir platform olarak konumlanıyor. Bu sunucular, büyük dil modellerini (LLM) daha verimli bir şekilde geliştirmek, test etmek ve çalıştırmak amacıyla Red Hat için onaylanan ilk sunucular olacak. Bu, müşterilerin kurumsal uygulamalarını güçlendirmelerine önemli bir katkı sağlayacak.

Dell Technologies ve Red Hat, kullanıcıların yapay zekâ modellerini daha verimli çalıştırmasını sağlayan Red Hat (RHEL AI) platformunu Dell PowerEdge sunucularına entegre ediyor. Bu iş birliği, RHEL AI’yı PowerEdge R760xa sunucusunda öne çıkan bir platform olarak konumlandırıyor.

Dell Technologies ve Red Hat iş birliği, kuruluşların yapay zekâ ve makine öğrenimi stratejilerini daha kolay uygulamalarına, BT sistemlerini ölçeklendirmelerine ve kurumsal uygulamaları desteklemelerine yardımcı oluyor.

Bu ortaklık, Dell PowerEdge üzerinde RHEL AI’ın güvenilir platformunda sunulan optimize edilmiş AI donanım çözümleriyle tutarlı bir deneyim sunuyor. Ayrıca, NVIDIA gibi donanım çözümlerinin sürekli test edilmesiyle yapay zekâ deneyimini basitleştirmeyi amaçlıyor.

RHEL AI, IBM Research’ten açık kaynak lisanslı Granit LLM ve InstructLab araçlarını ve topluluk odaklı model geliştirme yaklaşımını bir araya getiriyor. Bu çözüm, hibrit bulut genelinde bireysel sunucu dağıtımları için optimize edilmiş ve çalıştırılabilir olup, Red Hat OpenShift AI’nın bir parçası olarak Red Hat’in hibrit bulut makine öğrenimi operasyonları (MLOps) platformunda yer alıyor. Dell PowerEdge sunucularında RHEL AI, 2024’ün 3. çeyreğinde kullanılmaya başlanacak.