Concentrix’in Geleceğe Yatırım Planı

Teknoloji şirketi Concentrix (CNXC), mali üçüncü çeyrek sonuçlarını paylaştı. Şirket, hisse başına 2,87 dolar kâr bildirdi ancak bu rakam, analist beklentisi olan 2,93 doların %2,05 altında kaldı. Gelirler ise analist tahminlerini aşarak 2,387 milyar dolara ulaştı ve geçen yılın aynı dönemine göre %46,2’lik bir artış gösterdi.

Webhelp Birleşmesi Amortisman Maliyetlerini Artırdı

Concentrix, 153,2 milyon dolarlık faaliyet geliri bildirdi. Ancak bu rakam, geçen yıla göre düşüş gösterdi. Şirket, düşüşün nedenini 2023’ün dördüncü çeyreğinde tamamlanan Webhelp birleşmesi sonrası maddi olmayan duran varlık amortismanı ve entegrasyon giderlerinin artmasına bağladı.

Yapay Zekâ Destekli iX Hello Platformu Tanıtıldı

Concentrix, yapay zekâ çözümlerine odaklanarak iX Hello isimli yeni platformunu duyurdu. iX Hello, üretici yapay zeka destekli bir çözüm olarak, kuruluşların marka kimliğine uygun bir ortamda üretkenliği ve katılımı artırmayı hedefliyor. CEO Chris Caldwell, “iX Hello’nun işimizin dönüşümünü hızlandıracağına ve teknolojik ortaklık stratejilerimizi güçlendireceğine inanıyoruz” dedi.

Concentrix, mali dördüncü çeyrek için gelir beklentisini 2,42 milyar dolar ile 2,47 milyar dolar aralığında, hisse başına düzeltilmiş kârını ise 2,90 dolar ile 3,16 dolar aralığında öngörüyor. Ayrıca, 2024 mali yılı gelirinin 9,591 milyar dolar ile 9,641 milyar dolar arasında olacağını ve hisse başına düzeltilmiş kârın 11,05 dolar ile 11,31 dolar arasında gerçekleşmesini bekliyor.