Colendi AI’dan Finans Sektörü için Çözüm: ColendiMind

Yerli fintech girişimi Colendi’nin yapay zekâ alanındaki markası Colendi AI, finans ve bankacılık sektörüne yönelik geliştirdiği yeni yapay zekâ çözümü ColendiMind’ı duyurdu. Bu yenilikçi çözüm, bankaların ve finansal kurumların daha akıllı ve verimli kararlar almasına olanak sağlarken, kredi performanslarını artırıp müşteri deneyimlerini iyileştirmeyi hedefliyor.

ColendiMind Neler Sunuyor?

ColendiMind, finans kurumları ve bankalar için kişiselleştirilmiş kredi skorlaması, dolandırıcılık tespiti ve müşteri segmentasyonu gibi kritik hizmetleri sunuyor. Yapay zekâ teknolojisi, kullanıcıların veri tabanlarına entegre olarak, bu verilere dayalı içgörüler sağlıyor. Ayrıca, Qwen2 ve Llama 3.1 gibi ileri dil modelleri ve Nvidia A100 GPU altyapısıyla destekleniyor.

Kişiselleştirilmiş Kredi Skorlaması: Kullanıcıların finansal geçmişine dayalı, özelleştirilmiş kredi skorları sunar.

Dolandırıcılık Tespiti: Gelişmiş yapay zekâ algoritmalarıyla dolandırıcılık faaliyetlerini tespit eder.

Müşteri Segmentasyonu: Finansal kurumlara, müşteri segmentasyonunu optimize ederek daha verimli pazarlama stratejileri oluşturma imkânı tanır.

“Finansal İnovasyonun Geleceğini Şekillendiriyoruz”

Colendi Kurucu Ortağı ve CEO’su Bülent Tekmen, ColendiMind’ın piyasaya sürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Colendi AI olarak amacımız, finans ve bankacılık sektöründe yapay zekâyı demokratikleştirerek bu kurumların müşterilerine daha kişiselleştirilmiş ve güvenli hizmetler sunmalarını sağlamak. ColendiMind, finans sektöründe devrim yaratacak bir yapay zekâ çözümü” dedi.

Colendi AI’ın Geniş Ürün Yelpazesi

Finansal teknolojilere odaklanan bir yapay zekâ şirketi olan Colendi AI, tahmin edici modellemelerden yapay zekâ asistanlarına kadar geniş bir ürün yelpazesiyle modern finansal kurumların ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. ColendiMind, Türkçe de dahil olmak üzere birçok dilde destek sunarak küresel finans sektörü için yenilikçi çözümler sunuyor.