CO2 AI, Yapay Zeka Destekli Ürün Emisyon Çözümü!

CO2 AI, şirketlerin ürünlerinin karbon emisyonu hesaplamasını ve çevresel etkiyi azaltmasını sağlayan yapay zeka destekli çözümü Product Footprinting’i tanıttı.

CO2 AI, yapay zeka kullanarak büyük kuruluşların etkilerini ölçmelerine ve geniş çapta azaltma stratejileri belirlemelerine yardımcı olan çözümler sunuyor. Şirket, yeni çözümünü CO2 AI ve BCG tarafından yapılan araştırmaya dayanarak tanıttı; bu araştırma, şirketlerin yalnızca %38’inin tedarikçilerden yeterli ürün düzeyinde veri aldığını gösteriyor ve doğru ve hızlı ürün karbon ayak izi hesaplaması ihtiyacını vurguluyor.

CO2 AI’ın yeni çözümü, ürün verileriyle hızlı bir şekilde en uygun emisyon faktörlerini eşleştirerek ve 110.000’den fazla emisyon faktöründen oluşan bir kitaplık kullanarak emisyonları yüksek doğrulukla ölçüyor. Bu sayede, ham verileri zenginleştirip ürün geliştirme sürecinde emisyonları etkin bir şekilde yönetiyor. Ek özellikler arasında, müşteri şeffaflık taleplerini karşılamak için ürün ayak izlerini dışa aktarma ve paylaşma bulunur. Ayrıca, bileşenler, malzemeler, süreçler veya diğer seviyelerde emisyon noktalarını görselleştirme ve ürünlerin karbondan arındırılmasına yönelik simülasyon yeteneği sunar.

CO2 AI CEO’su ve Kurucu Ortağı Charlotte Degot şunları söyledi:

Sürdürülebilirlik liderlerinin artan müşteri taleplerine şeffaf bir şekilde yanıt vermelerini ve daha çevre dostu ürünler yaratmalarını sağlamaktan gurur duyuyoruz.