Climeworks Dev DAC Tesisi Kuruyor

Climeworks, şimdiye kadar en büyük doğrudan hava yakalama tesisi olan ve kalıcı yeraltı için yılda 36.000 tona kadar CO2’yi atmosferden uzaklaştırma kapasitesi beklenen Mammoth’un faaliyete geçtiğini duyurdu.

Şirket bu kilometre taşını, 2030 yılına kadar megaton karbon giderme kapasitesine ve 2050 yılına kadar milyar ton ölçeğe ulaşma hedefinin bir parçası olarak tanımladı.

IEA tarafından net sıfır enerji sistemine geçişte önemli bir karbon giderme seçeneği olarak listelenen DAC teknolojisi, CO2’yi ham madde olarak kullanmak veya depolamayla birleştirildiğinde kalıcı olarak uzaklaştırmak üzere doğrudan atmosferden çeker. Climeworks, bugüne kadar lider bir DAC sağlayıcısı olarak konumunu geliştirmeye odaklandı.

Climeworks, bugüne kadar edindiği bilgilerin gelecek DAC projelerine uygulanacağını ekledi. Şirketin CEO’su Jan Wurzbacher : “Tesisimizin faaliyete geçmesi, Climeworks’ün 2030 yılına kadar megaton kapasiteye ve 2050 yılına kadar gigaton kapasiteye yükseltme yolculuğunun bir başka kanıtıdır. Bu, teknolojimizi daha da optimize etmek ve sahada olgunluk kazanmak için yaptığımız sürekli Ar-Ge yatırımlarımızın bir örneğidir. deneyim. Hızlı sıralarla birden fazla gerçek dünya tesisi inşa etmek, Climeworks’ü merkezinde doğrudan hava yakalama özelliğiyle en çok konuşlandırılan karbon giderme şirketi haline getiriyor.” ifadelerini kullandı.