Çin Dünyanın En Büyük Rüzgâr Türbinini Kurdu

Çin, Guangdong eyaletinin açıklarında şimdiye kadarki en büyük güç kapasitesine sahip, 18 megavatlık bir rüzgâr türbini kurdu.

Electrek’in paylaştığı verilere göre bu, güç derecesine göre şimdiye kadar kurulmuş en büyük rüzgâr türbini ve uzmanlar her yıl 36.000 ev için yeterli güç üretmesini öngörüyor.  

853 metrelik rotorlar ve yediden fazla futbol sahasından oluşan “süpürülmüş alan” ile bu türbin büyüklüğü ile dikkatleri üzerine çekerken Çin, daha da büyük bir alan geliştirme sürecinde olduklarını duyurdu.

Rüzgâr türbini beklendiği performansla çalıştığı durumda yenilenebilir enerji teknolojileri için önemli yeni gelişmelere yeşil ışık yakılmış olacak. Bu büyüklükteki türbinler, toplumun karbon bazlı enerjiye olan bağımlılığını azaltmada büyük bir fark yaratabilir. Yenilenebilir enerji kaynakları kirliliği azaltır, sağlık harcamalarını düşürür, istihdam yaratır ve kaynaklarda istikrar sağlar.

Electrek’e göre, Çin’deki bu son inşaatın yılda 72 gigawatt-saat etkin bir şekilde ücretsiz elektrik sağlaması bekleniyor.