Carlsberg, Britvic’i Satın Alıyor

Carlsberg, İngiliz alkolsüz içecek üreticisi Britvic’i 3.3 milyar sterline satın almak için anlaşma sağladı. Bu hamle, Carlsberg’in Birleşik Krallık’ta entegre bir bira ve alkolsüz içecek şirketi kurma hedefini güçlendiriyor.

Carlsberg, Britvic’i satın alarak İngiltere pazarında gücünü artırmayı planlıyor. Yeni oluşacak Carlsberg Britvic şirketi, Carlsberg’in PepsiCo ile olan ortaklığını da güçlendirecek. Her iki şirket de PepsiCo ile şişeleme anlaşmalarına sahip ve bu ortaklık sayesinde operasyonlarını daha verimli hale getirecekler.

Carlsberg, Britvic için hisse başına teklifini 1,250 pence’ten 1,315 pence’e çıkardı. Bu yeni teklif, nakit ve hisse başına 25 pence özel temettü içeriyor. Geçen ay Britvic, Carlsberg’in önceki teklifini reddetmişti, ancak bu yeni teklif kabul edildi.

Marston’s Ortaklığı

Marston’s, Carlsberg Marston’s Limited adlı bira üretim ortaklığındaki %40 hissesini 206 milyon sterlin nakit karşılığında satacağını duyurdu. Bu satış, Carlsberg’in Britvic ile birleşme sürecine daha fazla odaklanmasını sağlayacak.

Carlsberg, geleneksel bira kategorisinin dışındaki büyüyen talebi karşılamak amacıyla, cider, sert limonata, sert seltzer ve hazır kokteyller gibi ürünlere odaklanmayı planlıyor.