ByteDance’in Kurumsal Teknoloji Kolu BytePlus Türkiye’de

BytePlus, Türkiye pazarında uygulama ve oyun geliştiricilere gelişmiş teknoloji çözümleri sunarak rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.

ByteDance‘in kurumsal teknoloji kolu BytePlus, Türkiye’de faaliyetlerine başladı. BytePlus’ın Türkiye’deki iş ortağı ise MWC Yönetim ve Danışmanlık oldu. TikTok, Capcut ve Moonton Games gibi sosyal medya ve oyun şirketlerinde kullanılan gelişmiş teknolojiler artık Türkiye’deki uygulama ve oyun geliştiricilere sunulacak.

BytePlus, içerik oluşturma, kişiselleştirme ve bulut video çözümleri gibi birçok teknolojiyi Türkiye pazarına getirdi. Bu sayede, mobil uygulamalara yeni özelliklerin eklenmesi daha hızlı ve kolay hale geliyor. BytePlus müşterileri, yapay zekâ çözümlerinden canlı yayın hizmetlerine, artırılmış gerçeklikten video düzenlemeye kadar geniş bir yelpazede hizmet alabiliyor.

Türkiye Pazarının Stratejik Önemi

Lansman etkinliğinde konuşan BytePlus Orta Doğu ve Afrika Genel Müdürü Long Li, Türkiye’nin bölgenin en büyük oyun ve uygulama geliştirme ekosistemine sahip olduğunu belirtti. Türkiye pazarının stratejik önemini vurgulayan Li, BytePlus’ın Türkiye’deki geliştiricilerle iş birliğini artırmayı hedeflediğini söyledi.

İhracatçı Şirketlere Destek

BytePlus Türkiye Ülke Müdürü Behiç Uzel, Türkiye’deki oyun ve uygulama geliştirme ekosistemindeki şirketlerin büyük çoğunluğunun ihracatçı olduğunu belirtti. BytePlus ürün ve çözümleriyle bu şirketlerin yurt dışındaki rekabet gücünü ve pazar payını artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

BytePlus ve MWC Yönetim ve Danışmanlık İş Birliği

MWC Yönetim ve Danışmanlık Kurucu Ortağı Ramazan Sarıcı, BytePlus ile iş birliği kapsamında Türkiye’deki geliştiricilerin BytePlus ürünlerine erişimini artırmak için ihracatçı teşvik programları üzerinde çalışacaklarını belirtti. Bu iş birliği ile BytePlus ürün ve servislerinin Türkiye’de yaygınlaştırılması hedefleniyor.