BYD, Güneydoğu Asya’da İlk Elektrikli Araç Fabrikasını Açtı

Çin’in önde gelen elektrikli araç üreticisi BYD, Tayland’da Güneydoğu Asya’daki ilk fabrikasını açarak bölgedeki elektrikli araç pazarına güçlü bir adım attı. BYD CEO’su ve Başkanı Wang Chuanfu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Tayland’ın net bir elektrikli araç vizyonu var ve otomobil üretiminde yeni bir döneme giriyor” dedi.

Çinli otomobil üreticisi BYD, Tayland’da açtığı yeni elektrikli araç fabrikasıyla Güneydoğu Asya pazarına güçlü bir giriş yaptı.

Tayland’da Dev Yatırım Dalgası

BYD’nin Tayland’daki yeni tesisi, Çinli elektrikli araç üreticilerinin devlet sübvansiyonları ve vergi teşvikleri yardımıyla ülkede kurdukları fabrikalarla birlikte 1,44 milyar doları aşan bir yatırım dalgasının parçası. Tayland hükümeti, 2030 yılına kadar yıllık 2,5 milyon araç üretiminin yüzde 30’unu elektrikli araçlara dönüştürmeyi hedefliyor.

Tayland, uzun süredir Japon otomobil üreticileri Toyota Motors, Honda Motors ve Isuzu Motors gibi markaların hâkimiyetinde olan bölgesel bir otomobil montaj ve ihracat merkezi konumunda. BYD’nin yeni fabrikası, Tayland’ın bu alandaki stratejik önemini daha da artıracak.