Boyner Grup’tan “Genç Kadınlar için Sürdürülebilirlik Laboratuvarı”

Boyner Grup, UNDP iş birliğiyle hayata geçireceği SHE LAB – Genç Kadınlar İçin Sürdürülebilirlik Laboratuvarı projesiyle, sürdürülebilirlik alanında çalışacak kadın profesyoneller yetiştirmeyi hedefliyor.

Boyner Grup, 2009 yılından bu yana toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, toplumsal cinsiyet eşitliğini “kadın meselesi değil, demokrasi meselesi” olarak gördüklerini belirtiyor. Bu doğrultuda, UNDP iş birliğiyle SHE LAB – Genç Kadınlar İçin Sürdürülebilirlik Laboratuvarı projesini başlattılar.

Proje, üniversitelerin 3. ve 4. sınıflarında okuyan kız öğrencilerin katılımıyla gerçekleşecek ve 18 aylık online bir eğitim dönemini kapsayacak. Toplamda 210 genç kadına ulaşılması hedeflenen proje, sürdürülebilirlik alanında çalışacak kadın profesyoneller yetiştirmeyi amaçlıyor. Projenin bütçesi 400 bin dolar olarak belirlendi.

Boyner Grup’un Sürdürülebilirlik Vizyonu

Boyner Grup, sürdürülebilirlik yönetiminde şeffaflık, açıklık, hesap verebilirlik ve katılımcılık prensiplerini benimsiyor. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda faaliyet gösteren grup, toplumsal cinsiyet eşitliğine büyük önem veriyor.

Ümit Boyner, SHE LAB’in Türkiye’de en iyi şekilde hayata geçirilmesinin ardından UNDP’nin aktif olduğu diğer ülkelerde de yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirtiyor. Proje ile entegre düşünme becerilerine ve yapay zekâ sistemleriyle birlikte çalışabilme kapasitesine sahip kadın profesyonellerin yetiştirilmesi planlanıyor. Bu, erkek egemen çalışma sistemindeki cam tavanları kırmayı amaçlıyor.