Borusan, LACP ve ARC Ödülleriyle Parladı

Borusan Grubu, yayımladığı 2023 Entegre Faaliyet Raporu ile LACP Vision Awards ve ARC Awards’tan toplam beş ödül kazanarak uluslararası alanda büyük bir başarı elde etti.

80’inci yılını kutlayan Borusan, dünyanın en prestijli kurumsal raporlama ödül programlarından LACP Vision Awards ve Annual Report Competition Awards (ARC) kapsamında ödüllere layık görüldü. 2023 yılı boyunca gerçekleştirdiği tüm faaliyetleri, finansal ve finansal olmayan sonuçlarını ve sürdürülebilirlik vizyonunu detaylı bir şekilde ortaya koyan rapor, şirketin başarılarla dolu yılının bir özeti niteliğinde.

LACP Vision Awards’a bu yıl rekor sayıda başvuru yapıldı ve 1000’in üzerinde şirketin katıldığı bu zorlu yarışmada Borusan, bir altın, iki gümüş ve bir bronz ödül kazandı. Ayrıca, küresel çapta faaliyet gösteren şirketlerin performanslarını onurlandıran ARC Awards’ta ise “Çok Uluslu Holding” kategorisinde gümüş ödüle layık görülerek önemli bir başarıya imza attı.

1944’ten bu yana Türkiye’nin kalkınma sürecinde öncü rol oynayan Borusan, 3 kıtada, 11 ülkede, 5 ana faaliyet alanında 14 binden fazla çalışanıyla entegre bir yaklaşımla sürdürülebilir değer yaratmaya devam ediyor. Raporda, grubun sürdürülebilirlik, yenilikçilik ve insana yatırım gibi temel değerlere olan bağlılığı vurgulanıyor.

2008’de ilk sürdürülebilirlik raporunu yayımlayan Borusan, 2021’de Türkiye’de holdingler arasında Entegre Faaliyet Raporu yayımlayan ilk şirket oldu. 2023 yılında ise 78 adet finansal olmayan performans göstergesi için sınırlı güvence beyanı alarak raporunu daha da ileriye taşıdı.

Borusan Holding İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş, şirketin entegre bakış açısı ve raporlama alanındaki başarısına dikkat çekerek, “200 yıl ve ötesine uzanan bir vizyonla, sürdürülebilirliği tüm iş stratejilerimize entegre ediyoruz. İklim, insan ve inovasyon odaklı projelerimizin yanı sıra, raporlama alanındaki çalışmalarımızın uluslararası arenada takdir görmesi bizler için büyük bir gurur kaynağıdır,” ifadelerini kullandı. Ateş, Borusan’ın gelecekte de sürdürülebilir değer yaratan projelerine ve raporlama çalışmalarına devam edeceğini belirtti.