Borusan EnBW Enerji, UN Global Compact’a Katıldı

Borusan EnBW Enerji, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sağlamak için UN Global Compact’e imza atan şirketler arasına katıldı.

Borusan Holding’in 2006 yılında katıldığı bu önemli oluşuma Borusan EnBW Enerji de imzacı oldu. Şirket, insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarındaki 10 ilkeye uygun iş yapacağına ve çalışmalarını her yıl raporlayacağına taahhüt verdi. Borusan EnBW Enerji, sosyal, çevresel ve yönetişim (ESG) performansını daha da geliştirme kararlılığını teyit etmiş oldu. Böylece şirket, küresel ve yerel sürdürülebilirlik hedeflerine güçlü bir şekilde katkıda bulunmaya devam edecek.

Borusan Enerji Genel Müdürü Enis Amasyalı, Borusan EnBW Enerji olarak, tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı portföyümüzle bu dönüşüme doğrudan destek verirken tüm faaliyetlerimizde sorumlu bir şirket bilinciyle çevresel ve sosyal etkilerimizi hassasiyetle yönetiyor, özgün katkı yaratıyor, gelecek nesiller için yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyoruz” dedi.

“UN Global Compact’e üye olmak, sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk alanındaki uzun vadeli taahhütlerimizi güçlendiriyor” diyen Amasyalı, şöyle devam etti: “Bu önemli inisiyatifin bir parçası olarak, insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele gibi alanlarda 10 temel ilkeyi benimsemeye ve uygulamaya kararlıyız. UN Global Compact Türkiye, ülkemizde sürdürülebilir kalkınma için kritik bir role sahip. Küresel Kalkınma Hedeflerine katkıda bulunmak için diğer tüm paydaşlarla işbirliğimizi sürdürecek, şeffaflık ve hesap verebilirlik standartlarımızı yükselterek sektöre öncülük edeceğiz.” dedi.

Amasyalı, sürdürülebilirliğin sadece bir şirket politikası değil, aynı zamanda varoluş felsefeleri olduğunu da vurguladı.