Boltas, 3 Yıllık Yatırımlarını Sürdürüyor

Boltas, 2023’te robotik süreç ve otomasyona önemli yatırımlarını yaptı; UiPath iş birliği ile iki robotu devreye aldı.

Boltas Teknoloji ve Ar-Ge Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Harun Özdemir, müşterilere daha iyi izlenebilirlik ve verimlilik sağlamak amacıyla son 2 yıldır teknoloji altyapılarını güçlendirdiklerini belirtti. Özdemir, bu alandaki yatırımlarının 3 yıllık stratejik planları kapsamında 2023 yılında önemli sonuçlar elde ettiklerini ifade etti.

Özdemir, “2023 yılında Robotik Süreç ve Otomasyon konusunda önemli yatırımlar gerçekleştirdik. UiPath iş birliği ile iki robotu devreye aldık. Tekrar eden işleri ciddi anlamda ekiplerden robotlara aktarabildik. Altyapı servis sağlayıcılarımız ile iş ortaklarımız arasındaki veri girişi ve iletişimini robotlarımız yürütüyor. Servislerimize ait tüm süreçlerde, kritik dokümanların sistemlere aktarılması, bağlantılı operasyonların otomatik tetiklenmesi ve yürütülmesi hem verimlilik hem de hızlı iletişim sağlıyor.” dedi. Ayrıca, “Teknolojiyi operasyonlarımızın ve hizmetlerimizin odağına koyarak hem karbon salımını azaltacak hem de verimliliği artıracak çalışmalar yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Özdemir, şunları da kaydetti:

Müşterilerimize daha iyi izlenebilirlik sağlayabilmek için yazılımlarımızı dönüştürdük, bu yıl daha görünür sonuçlar elde edeceğiz. Stratejik planımız doğrultusunda, 2025 yılında veri analizi, tahminleme, planlama ve araç takibi gibi hizmetlerimizde yapay zekâyı önemli ölçüde kullanacağız.”

Arkadaşlarımızın ‘Bolty’ adını verdiği yapay zekâ ve süreç robotlarımızın birlikteliği ile geliştirilen platform, iş ortaklarımız için taşıma, operasyon ve depolama süreçlerine ait dokümanları tanıyor, otomatik ve hatasız bir şekilde işliyor. Operasyon, depolama ve finans başta olmak üzere, üretken yapay zekâ ve robotlarımızın birlikteliği sayesinde verimli ve çevik süreçlere sahibiz.”