BM Küresel İlkeler Sözleşmesine İmza Atıldı

Polat Group Holding, BM’nin en yaygın gönüllü sürdürülebilirlik girişimi olan Küresel İlkeler Sözleşmesine imza atarak çevre ve sosyal sorumluluğu destekledi.

Polat Group Holding’in tüm iştirakleri, Türkiye ve dünya çapında birçok saygın kuruluşun imzaladığı BM Küresel İlkeler Sözleşmesine imza attı. Bu sözleşme ile insan hakları, çalışma standartları, çevre duyarlılığı ve yolsuzlukla mücadele konularında 10 temel ilkeye uyacaklarını taahhüt etti.

BM Küresel İlkeler Sözleşmesi, imzalayan kurumları küresel ekonominin dengeli ve sürdürülebilir büyümesini desteklemek amacıyla çevresel ve sosyal ilkelere uymaya, dünya genelinde yatırımlar yapmaya ve BM’nin “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına” ulaşmasına katkıda bulunmaya çağırıyor.

Polat Group Holding Yönetim Kurulu Başkanı Olcay Polat, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Küresel ekonominin dengeli ve sürdürülebilir büyümesini sağlamak tüm şirketlerin temel sorumluluğudur. BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalayarak insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele konularında 10 ilkeye uyacağımızı taahhüt ettik. Bu imzanın şirketimize ve tüm paydaşlarımıza önemli katkılarda bulunacağına inanıyoruz” dedi.