Bluesky, 4 Günde 2 Milyon Yeni Kullanıcı Kazandı

Metin odaklı sosyal medya platformu Bluesky, Brezilya hükümetinin X’e erişimi engellemesinin ardından büyük bir kullanıcı artışı yaşadı. Son 4 gün içerisinde 2.11 milyon yeni kullanıcı kazanan platform, dünya genelinde en çok indirilen uygulama haline geldi.

Beğeni Sayısında Rekor Artış

Bluesky ekibi tarafından paylaşılan verilere göre, platformdaki beğeni sayısı 13 milyon artarak toplamda 104.6 milyona ulaştı. Repost edilen gönderilerin sayısı ise 1.3 milyondan 11 milyona çıktı. Bluesky, kullanıcı etkileşimlerinde günlük %100 büyüme oranı yakaladığını belirtti.

Bluesky, özellikle Brezilya’da yaşanan erişim engelinden sonra büyük bir yükseliş yaşadı. Brezilya’da %1018952 büyüme kaydeden platform, dünya genelinde de %10584 oranında büyüme sağladı. Bu durum, Bluesky’ın Threads’i geride bırakarak bir numaralı uygulama olmasına yol açtı.

ABD ve Avrupa’da Yükseliş

Brezilya dışında da büyümeye devam eden Bluesky, ABD, Portekiz, Birleşik Krallık, Kanada ve İspanya gibi ülkelerde en çok indirilen uygulamalar arasında yer aldı. Platformun Portekiz, Şili, Arjantin, Kolombiya ve Romanya gibi bölgelerde de önemli kullanıcı kitlesine ulaştığı belirtildi.