BLG Uluslararası Taşımacılık Ltd. ile Türkiye’de

Almanya’nın 150 yıllık köklü geçmişe sahip liman ve lojistik hizmet sağlayıcısı BLG Lojistik, Türkiye’de yeni bir şirket kurdu. Şirket, Türkiye’nin stratejik konumunu vurgulayarak, İstanbul merkezli BLG Uluslararası Taşımacılık Ltd. adlı yeni iştirakini duyurdu.

BLG Lojistik’in Yönetim Kurulu Üyesi ve COO’su Matthias Magnor, Türkiye’deki yeni yapılanma için gerekli olan anlaşmalara imza attı.

Her yıl yaklaşık 5 milyon aracı taşıyan BLG Lojistik, Avrupa’nın en büyük otomobil ithalatçılarından biri olan Türkiye’deki büyüme potansiyelinden yararlanmayı amaçlıyor. Geçen yıl Türkiye’de 626 bin yeni otomobil ithal edilirken, iç pazarda 1,4 milyon araç üretildi.

AVRUPA’DA KONTEYNER VE OTOMOTİV LOJİSTİĞİNDE LİDER

Otomobil taşımacılığı ve konteyner lojistiği gibi farklı sektörlere yönelik geniş kapsamlı lojistik hizmetleri sunan Alman şirketin, Avrupa, Amerika, Afrika ve Asya’da yaklaşık 100 lokasyonu ve şubesi bulunuyor. 20 bin çalışanıyla küresel ölçekte faaliyet gösteren BLG Lojistik, konteyner ve otomobil lojistiği alanında Avrupa’nın pazar lideri konumunda yer alıyor.

Yeni kurulan BLG Uluslararası Taşımacılık’ın Genel Müdürü olarak Cem Akgül atanırken, Matthias Magnor, Akgül hakkında şunları söyledi: “Cem Akgül, Türkiye lojistik sektöründe geniş bilgi ve bağlantılara sahip, deneyimli bir lojistik uzmanı. Onunla birlikte yeni ve umut vadeden pazarlara açılmaktan memnuniyet duyuyoruz.”

CEM AKGÜL GENEL MÜDÜR OLARAK ATANDI

Cem Akgül, BLG’nin Türkiye pazarına girişine ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin, Avrupa’yı Orta Doğu ve Asya’ya bağlayan stratejik konumu, ülkeyi ideal bir lojistik ve taşımacılık merkezi haline getiriyor. Bu avantajı, BLG Grubu’nun uluslararası büyümesine katkı sağlamak için kullanmayı hedefliyoruz” dedi.

Bremen merkezli lojistik hizmet sağlayıcısı BLG Lojistik’in, Türkiye’de daha önce de faaliyet deneyimi bulunuyor. Şirket, Ağustos 2023’ten bu yana BLG AutoTerminal Kelheim’dan Köseköy’e otomobil taşıyan tren seferleri düzenliyor. BLG trenleri, tek seferde yaklaşık 200 aracı taşıma kapasitesine sahip.

Yeni kurulan BLG Uluslararası Taşımacılık Ltd., faaliyetlerini özellikle liman sektörü ve BLG Grubu’nun ana iş alanı olan otomotiv sektörüne odaklayacak.