Blackrock, İngiliz Veri Firması Preqin’i Satın Aldı

BlackRock, İngiliz veri firması Preqin‘i 2,55 milyar sterlin karşılığında satın almak için anlaşmaya vardığını duyurdu.

BlackRock yaptığı basın açıklamasında, varlık yöneticisinin Peqin’in veri ve araştırma araçlarını Aladdin platformuna katacağını ve anlaşmanın 2024 yılında 240 milyon dolar tahmini gelir getireceğini söyledi.

Global piyasada şeffaflığı ve erişimi artıran veriler ve içgörüler sağlayarak yatırımcıları daha iyi kararlar almaları konusunda yönlendiren Preqin, 190 bin fon, 60 bin fon yöneticisi ve 30 bin özel piyasa yatırımcısına piyasalarda veri çözümleri sağlayıcısı olarak faaliyet gösteriyor. Preqin’in son üç yılda yılda yaklaşık yüzde 20 büyüdüğü de paylaşılanlar arasında.

BlackRock ise Aladdin platformu aracılığıyla 1000’den fazla müşteriye teknoloji çözümleri sunuyor. Preqin’in Aladdin’in özel piyasalar çözümü olan eFront ile birleşimi, fon yöneticileri ve yatırımcılar için kaynak yaratma, anlaşma sağlama, portföy yönetimi, muhasebe ve performans alanlarında veri, araştırma ve yatırım sürecini bir araya getiriyor.

Basında çıkan haberlerde London Stock Exchange ve S&P Global’ın Preqin için potansiyel teklif verenler arasında olduğu belirtilmişti.

author avatar
Ezgi Aydoğanoğlu