BinBin ve Novocycle’dan Yeşil İş birliği

BinBin, Novocycle ile mikro mobilitede sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm için işbirliği yaptı.

BinBin, sürdürülebilir geri dönüşüm çözümleri sunan Novocycle ile stratejik bir ortaklık kurdu. Bu işbirliği, BinBin’in çevre dostu hedeflerini desteklerken, mikro mobilite sektöründe yenilikçi ve sürdürülebilir uygulamaların hayata geçirilmesini amaçlıyor.

%100 Türk sermayesiyle kurulan BinBin, 5 ülke ve 17 şehirde faaliyet gösteriyor. 25 binden fazla e-scooter’ını Novocycle’ın ileri geri dönüşüm teknolojileriyle yöneterek çevresel etkilerini azaltmayı hedefliyor.

4 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veren BinBin, bu işbirliğiyle operasyonel verimliliğini artırarak sektörde örnek olmayı hedefliyor. Gelir paylaşımı modeliyle kurulan ortaklık, her iki taraf için de sürdürülebilir büyüme fırsatları sunuyor.

Novocycle’ın ileri düzey geri dönüşüm teknolojisi, sektör standartlarının üzerinde %96 malzeme geri kazanımı sağlıyor. Lityum ve grafit gibi değerli malzemeleri koruyarak yeniden kullanılmalarını mümkün kılan bu süreç, BinBin’in karbon ayak izini önemli ölçüde azaltırken, döngüsel ekonomiye de katkı sağlıyor.

1000 Yatırımlar Holding AŞ Üst Yöneticisi ve Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Abdik, Novocycle ile gerçekleştirdikleri stratejik ortaklığın, BinBin’in sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasında önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Abdik, “E-scooter bataryalarımızın geri dönüşüm sürecinde Novocycle’ın ileri teknoloji çözümlerinden yararlanarak hem operasyonel verimliliğimizi artıracak hem de karbon ayak izimizi minimuma indireceğiz. Bu işbirliği, şehirlerimizin daha yaşanabilir ve sürdürülebilir olmasını sağlama konusunda yeni standartlar belirlememize yardımcı olacak,” dedi.

Novocycle Üst Yöneticisi Taha Uluhan yapılan ortaklığın, mikro mobilite sektöründe sürdürülebilir uygulamaları teşvik etme misyonlarında önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.