AstraZeneca, Sağlık Startup’larıyla Bir Araya Geldi

AstraZeneca Türkiye, sağlıkta inovatif çözümler sunan startup’larla AZ Lab Demo Day etkinliğinde bir araya gelerek yeni nesil teknolojileri paylaştı.

AstraZeneca Türkiye yönetim kurulu üyeleri ve şirketin farklı birimlerinden ekiplerin katılımıyla sanal ortamda düzenlenen etkinlikte, Türkiye’de sağlık alanında faaliyet gösteren SmartAlpha AI, AI Vision Tech, PhiTech Bio, PONS ve ViraSoft firmaları yenilikçi çözümlerini sundu.

Etkinliğe katılan startup’lar, Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi’nin destekçileri arasında olup, yapay zeka teknolojileri konusunda farkındalığı artırarak ekosistemin ve iş birliklerinin gelişmesine katkı sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Ecz. Serkan Barış, sağlık sektöründe dijitalleşmenin hızla arttığını ve yeni teknolojilerin benimsendiğini belirterek, bu gelişmelerin hasta yolculuğunu ve ilaç geliştirme süreçlerini kökten dönüştürdüğünü ifade etti.

Barış, AstraZeneca olarak dijital inovasyonun gücünden yararlanarak hastalarına en iyi çözümleri sunmayı hedeflediklerini vurguladı. “İlkini düzenlediğimiz AZ Lab Türkiye Startup Demo Day ile sağlık sektöründeki startup ekosistemini tanıma fırsatı bulduk. Türkiye’deki startup’ların yenilikçi çözümlerini dinlediğimiz bu etkinlikte, özellikle tanı ve tarama süreçlerini kapsayan, sağlık sektörünün geleceğini şekillendirebilecek alanlardaki çözümleri inceledik.

Sağlık sektörüne katkı sağlayacağına inandığımız girişimlerle detaylı görüşmeler yaparak potansiyel işbirliklerini değerlendirmeyi planlıyoruz. Teknolojinin sunduğu olanaklar sayesinde sağlık hizmetlerinde yaşanan dönüşümün bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz ve gelecekteki sağlık çözümlerini birlikte şekillendirmek için sabırsızlanıyoruz” şeklinde konuştu.