ARX Robotics, 9 Milyon Euro Yatırım Aldı

Ölçeklenebilir robot sistemleri üreten ARX Robotics yatırım turuna çıktı. NATO Innovation Fund tarafından yönetilen yatırım turu 9 milyon euro ile sonlandı. Güncel yatırımı ekibini genişletmek ve üretim kapasitesini artırmak için kullanacağını açıkladı. 

2021 yılında Marc WietfeldStefan Roebel ve Maximilian Wied tarafından kurulan ARX Robotics, savunma ve ticari amaçlarla kullanılabilen ölçeklenebilir robotik sistemler üretiyor.

Özellikle otonom askeri araçlar gibi çeşitli alanlarda kullanılabilen robotik sistemler geliştirmede hedef kolayca dağıtılabilir otonom sistemlere olan talebi karşılamak. 

ARX Robotics, Avrupa’da otonom insansız sistemlerin eksikliğini gidermeyi ve bu sistemlerin askerleri kritik görevlerde korumasını sağlamayı hedefliyor. Şirketin ürettiği otonom kara araçları (UGV) serisi; canlı ateş eğitimi, taşıma, medikal tahliye ve keşif gibi savunma görevlerine uyum sağlayabilen modüler yapılara sahip olmasıyla tanıtıldı.

Bu yelpazedeki ürünlerin Almanya, Avusturya, İsviçre, Macaristan ve Ukrayna orduları tarafından kullanıldığı bildirildi.