ARM, 2025’te Yapay Zeka Çiplerini Çıkaracak

ARM Holding, Nvidia‘nın yapay zeka çiplerine olan talebin artışını görerek bir sonraki yıl ilk yapay zeka çiplerini piyasaya sürecek.

Yapay zeka çipleri geliştiren ARM, İngiltere merkezli bir merkez kurarak 2025 baharında bir prototip oluşturacak. Seri üretim ise 2025 sonbaharında fason şirketlerinde gerçekleşecek. Milyarlarca dolarlık çip geliştirme aşamasında SoftBank’in desteğiyle ilerleyen ARM, seri üretim sistemi kurulduktan sonra yapay zeka çip operasyonlarını SoftBank‘e bırakmayı düşünüyor.

2016’da 32 milyar dolarlık bir anlaşmayla SoftBank tarafından satın alınan İngiltere merkezli ARM, mobil cihazlar, akıllı saatler, tabletler ve diğer IoT cihazları için çip tasarlar. ARM mimarisi, dünya genelinde milyarlarca cihazda kullanılan bir işlemciyi temsil eder. Ve çip tasarımı için lisanslar sunar.

Bu sayede diğer teknoloji şirketlerinin ARM tabanlı işlemciler geliştirmesine olanak sağlayan şirket, 2020 yılında 40 milyar dolara Nvidia tarafından satın alınacağı haberleriyle gündeme geldi. Satın alım anlaşması, ABD’deki Federal Ticaret Komisyonu tarafından rekabete aykırı bulunduğu gerekçesiyle engellendi.