Arçelik’ten Yapay Zekâlı Çamaşır Makinesi “Neo”

  Arçelik, yıkama programını, süresini ve deterjan miktarını otomatik bir şekilde ayarlayan Arçelik Neo çamaşır makinesini satışa sundu. Neo, üzerinde bulunan sensörleri ve yapay zeka teknolojisi sayesinde içindeki kıyafetlere en uygun yıkama programını kendisi seçiyor.

Diğer çamaşır makinelerindeki gibi kumaş çeşidine göre hazır programlar kullamak yerine, Optimix moduyla otomatik şekilde ayarlama yapıyor. İçerisindeki çamaşırın tekstil tipini, yük miktarını ve kir seviyesini otomatik olarak belirliyor. Deterjan, enerji ve su tüketimini en ideal seviyede kalmasını sağlıyor. Bu şekilde çevrenin korunmasına destek oluyor.

Oto Doz teknolojisi ile doğru deterjan miktarını 20 yıkamaya kadar otomatik olarak ayarlayabiliyor. Deterjan miktarı için kullanıcının her seferinde hazneyi doldurmasına gerek kalmıyor. Yıkama ihtiyacı kadar otomatik dozda sıvı deterjan ve yumuşatıcı kullanıyor. HomeWhiz uygulama desteği sayesinde çamaşır makinesine hazır programlar da indirilebiliyor. Makinenin çalışma durumu telefondan kontrol edilebiliyor.

Günlük hayatta sürdürülebilir bir yaşam tarzını entegre etmek amacıyla “İklim Dostu Hareket” başlatan Arçelik, geliştirdiği iklim dostu ürün ve teknolojilerle bu değişime liderlik ediyor.

Sürdürülebilirlik odaklı inovatif ürün ve teknolojileri ile sektörüne liderlik eden Arçelik’in geliştirdiği ilk otonom çamaşır makinesi Neo’nun ağırlığının yüzde 24’ü geri dönüştürülmüş materyallerden oluşuyor. Neo, A enerji sınıfındaki ürünlere göre yüzde 10 daha az enerji tüketimine sahip.

Arçelik İklim Dostu Hareket Başlattı

Geçtiğimiz yıl bilim insanları, sivil toplum kuruluşları, aktivist ve sanatçıların yer aldığı ortak akıl platformu İyi-Ge’yi kuran Arçelik, müşterilerine daha sürdürülebilir yaşam konusunda ilham vermek üzere İklim Dostu Hareket’i başlattı.

Sürdürülebilirlik alanında sektörünün öncülerinden Arçelik, 2023 S&P Global Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde 100 üzerinden 86 puan alarak beşinci kez üst üste Dayanıklı Tüketim Sektörü’nde en yüksek skoru elde eden şirket oldu.

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, bugüne kadar müşterilerini birçok ilkle buluşturduklarına belirterek, 1959 yılında ilk yerli çamaşır makinesini, 1974’te ilk yerli tam otomatik çamaşır makinesini ürettiklerini ve şimdi de ilk otonom çamaşır makinesi Neo’yu sunmaktan gurur duyduklarını ifade etti.