Apple Intelligence ile Yepyeni Bir Siri Deneyimi

Haziran ayında gerçekleştirilen WWDC 2024 etkinliğinde tanıtılan Apple Intelligence, şimdi iOS 18.1, iPadOS 18.1 ve macOS Sequoia 15.1 yazılım güncellemelerinin bir parçası olarak cihazlara geliyor. Yeni bir Siri deneyimi sunarak kullanıcıların Apple ürünleriyle etkileşimlerini yapay zekâ destekli araçlarla güçlendirmeyi amaçlayan bu özellik, dijital dünyada yeni bir sayfa açıyor.

Apple Intelligence Hangi Cihazlarda Çalışacak?

iOS 18.2, iPadOS 18.1 ve macOS Sequoia 15.2 sürümleri, sınırlı donanım desteği nedeniyle iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max ve iPhone 16 serisi gibi belirli modellerde aktif olacak. A17 Pro çipi veya M1 ve üzeri işlemcili iPad ve Mac modelleri, bu özellikten yararlanabilecek.

Yeni yazılım güncellemesini indiren kullanıcıların, Apple Intelligence’ı aktif hale getirmek için Ayarlar menüsünden bu özelliği açmaları gerekiyor. Ancak Apple, yoğun talepten dolayı kullanıcıları bir bekleme listesine alacak ve cihaz dışı işlem gerektiren bazı sorguları sunucular üzerinden sırayla gerçekleştirecek.

Öne Çıkan Yenilikler

Apple Intelligence, metin komutlarından yaratıcı emojiler oluşturabilen Genmoji, ChatGPT entegrasyonu, Image Playground, Image Wand ve Visual Intelligence gibi çeşitli araçlarla zenginleştirilmiş bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Bu özellikler, kullanıcıların günlük yaşamda ve yaratıcı süreçlerde daha etkin bir şekilde Apple cihazlarından yararlanmasına olanak tanıyacak.