Apple ile Kayıp ve Hasarlı Görsellerinizi Kurtarın

Apple, fotoğraflar uygulamasına yeni bir özellik ekleyerek kullanıcıların kayıp ve hasarlı fotoğraf ve videolarını düzeltme ve kurtarma imkânı sunuyor.

Apple ekosistemindeki herhangi bir cihazda fotoğraflarınızı kaybetmenizin veya fotoğraf ve videoların hasar görmesinin çeşitli nedenleri olabilir. Özellikle işletim sistemi güncellemeleri sonrası bu tür sorunlarla karşılaşmak mümkündür. iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia işletim sistemi güncellemeleriyle birlikte, artık hasarlı veya kayıp fotoğraflarınızı ve videolarınızı tarayarak kurtarmanız mümkün olacak.

iOS’ta Kurtarılabilecek Dosyaları Görüntüleme

iOS 16, iPadOS 16.1 veya sonraki sürümlerinde, kayıp veya hasarlı dosyalarınızı kurtarmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  1. Son Silinenler Albümüne Erişim: Face ID veya Touch ID ile Son Silinenler albümünüzün kilidini açın.
  2. Dosya Seçimi: Kurtarmak istediğiniz bir fotoğraf veya videoya dokunun. Birden fazla dosya kurtarmak için ‘Seç’e dokunun ve dosyalarınızı seçin.
  3. Kurtarma İşlemi: ‘Kurtar’a dokunun ve işlemi onaylayın.

macOS’ta Kurtarılabilecek Dosyaları Görüntüleme

macOS Ventura veya sonraki sürümlerinde, hasarlı veya kaybolmuş dosyalarınızı kurtarmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  1. Son Silinenler Albümüne Erişim: Touch ID veya oturum açma parolanız ile Son Silinenler albümünüzün kilidini açın.
  2. Dosya Seçimi: Kurtarmak istediğiniz fotoğrafı veya videoyu tıklayın.
  3. Kurtarma İşlemi: ‘Kurtar’ı tıklayın ve işlemi tamamlayın.

Anılarınız Güvende

Apple’ın yeni işletim sistemi güncellemeleri ile Fotoğraflar uygulamasına eklenen bu yeni özellik, kullanıcıların kayıp ve hasarlı fotoğraf ve videolarını kolayca kurtarmalarını sağlayarak, değerli anılarınızı güvende tutuyor.