Amazon Türkiye ve Hayalime Ortak Ol Topluluğu, Çocuklara Kodlama Eğitimi Veriyor

E-ticaret devi Amazon, “Gülümsetir” söylemi kapsamında sosyal sorumluluk projelerine destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda, Türkiye’deki köy okullarında öğrenim gören çocuklara yönelik “Hayalimi Kodluyorum” projesi başlatıldı. Proje, Amazon Türkiye ve Hayalime Ortak Ol Topluluğu iş birliğiyle gerçekleştiriliyor ve erken yaşta kodlama eğitimi almaları hedeflenen çocuklara destek olmayı amaçlıyor.


Amazon Türkiye, “Hayalime Ortak Ol” topluluğu iş birliğiyle gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Ege Bölgesi’nde seçilen köy okullarına, öğrencilerin STEM becerilerini geliştirmeleri için gerekli eğitim araçları sağladı ve kodlama eğitimleri sundu. Proje, Torbalı‘da 2, Bornova‘da 2 ve Bergama‘da 1 okul olmak üzere toplam 5 okulda hayata geçirildi. İlkokul öğretmenleri ve öğrenciler, “Hayalimi Kodluyorum” projesi sayesinde kodlama alanında eğitimler aldılar.

Bu proje ile Ege Bölgesi’nde seçili köy okullarına bilgisayar, eğitim ve kırtasiye setleri gibi eğitim araçları sağlayarak öğrencilere kodlama eğitimi verildi. Proje kapsamında ayrıca öğrencilere burslar verilerek geliştirdikleri projeler desteklendi. Her okuldan iki öğretmene de eğitim verilirken, Amazon Türkiye’nin gönüllü çalışanları ve Hayalime Ortak Ol Topluluğu gönüllüleri de hazırlık sürecinde yer aldı. “Hayalimi Kodluyorum” etkinlikleri kapsamında öğretmenler, ocak ve nisan ayları arasında okullarda çocuklarla birlikte çalışmalar gerçekleştirdi.

Öğrencilerin atölye çalışmalarına katılımı sonrasında oluşturulan 10 kişilik takımlar, 29 Nisan tarihinde gerçekleştirilen “Gelecekteki Okulunu Hayal Et” temalı fuarda projelerini ve çalışmalarını ziyaretçilere sundu. Fuar, İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nde düzenlendi ve öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ile Hayalime Ortak Ol ve Amazon gönüllüleri de etkinliğe katıldılar.

Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott, projeyle alakalı şu açıklamaları yaptı:

“Herkes için her gün gülümsemenin kolay olmayabileceğinin farkındayız. Ancak biz gülümsemeyi ve gülümsetmeyi çok seven bir markayız. Bu kapsamda, hâlihazırda dünyanın farklı bölgelerinde Amazon Future Engineer gibi programlarla bu konuda gelecek nesle fayda sağlamaya çalışıyoruz. Türkiye’de ise eğitim dönemindeki çocukları gülümsetmek ve onların hayatlarında uzun vadeli pozitif bir etki yaratmak adına, Hayalime Ortak Ol Topluluğu ile anlamlı bir proje başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Proje kapsamında öğrenciler, STEM ilkeleri doğrultusunda yaptıkları çalışmalar ile fiziksel, bilişsel, duygusal ve sosyal becerilerini geliştirirken geleceğin becerilerini de edinme fırsatı yakalıyorlar. Hem çalışanlarımız hem de gönüllülerle el ele yürüttüğümüz projeyi önümüzdeki dönemlerde de farklı bölgelere taşıyarak sürdürmeyi hedefliyoruz.”

Hayalime Ortak Ol Topluluğu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Atakan Atalar ise aşağıdaki sözleri aktardı:

“Hayalime Ortak Ol Topluluğu olarak Amazon Türkiye iş birliği ile hayata geçirdiğimiz Hayalimi Kodluyorum projesi ile “Eğitimde ve Teknolojide Fırsat Eşitliği” diyerek köy okullarındaki öğrencilerin kodlama ile hem 21. yüzyıl becerilerine sahip olmalarını hem de akademik başarılarını desteklemeyi hedefliyoruz. Önce İzmir özelinde sonra Ege Bölgesi ve devamında tüm Türkiye’deki köy okulu öğrencilerinin kodlama ile kendi düşledikleri okullarını inşa etmelerini istiyoruz. Bir gün bu öğrencilerimiz kendi hayallerindeki okullarını gerçekten inşa edecek ve dünyayı değiştirecek teknolojileri yaratma vizyonuna kavuşacaklar. Bu dünyada genç beyinler için her şey mümkün, sadece hayal etmek, inanmak ve çok çalışmak gerekiyor. Ve biz Hayalime Ortak Ol Topluluğu olarak her bir çocuğun ve gencin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.”