Amazon, ChatGPT’ye Rakip Geliştiriyor!

Amazon’un, OpenAI’ın ChatGPT‘si ile doğrudan rekabet edecek yeni bir yapay zeka sohbet robotu üzerinde çalıştığı duyuruldu.

Yapay zeka sohbet robotunun Metis olarak adlandırıldığını belirtiyor. Metis’in, Amazon’un şu anda mevcut olan Titan yapay zeka modelinden daha güçlü bir model olan Olympus adlı dahili bir Amazon yapay zeka modeli tarafından desteklendiği söyleniyor.

Metis’in metin ve görüntü tabanlı cevapları sohbet tarzında sunduğu ve kaynak yanıtlara bağlantılar paylaşabildiği, takip sorguları önerebildiği ve görüntüler oluşturabildiği de gelen söylemler arasında. Amazon’un ayrıca, Metis’in hisse senedi fiyatları gibi güncel yanıtlar sunmak için orijinal verilerinin ötesinden bilgi alma yeteneği olan geri alma artırılmış üretimi kullanmasını istediği iddia ediliyor.

Metis’in bir yapay zeka ajanı olarak da çalışmasının beklendiği de söylentiler arasında.Amazon, yapay zeka hizmeti sunma konusunda ilerleyen şirketlerden biri.

Kasım ayında şirket, bir müşterinin işine göre uyarlanabilen üretimsel bir yapay zeka yardımı olan Amazon Q’nun önizlemesini duyurdu. Mayıs ayında, Amazon’un Alexa’nın Titan modeli tarafından desteklenecek yeni ve daha yetenekli bir versiyonu üzerinde çalıştığı bildirildi.