Almanya, Hidrojen İthalat Stratejisini Açıkladı

Almanya, enerji güvenliği sağlamak ve sanayide fosil yakıt alternatiflerine geçiş yapmak için yeni bir hidrojen ithalat stratejisi açıkladı.

Almanya, enerji güvenliğini sağlamak ve sanayide fosil yakıt alternatiflerine geçiş yapmak için yeni bir hidrojen ithalat stratejisi benimsedi. Reuters’in 24 Temmuz 2024 tarihli haberine göre, Alman hükümetinin planı, hidrojenin nereden ve nasıl geleceğini, limanlar ve boru hattı sistemlerinde taşınma ve değer zincirlerinin nasıl oluşturulacağını açıkça belirtiyor.

Ticaret ve Sertifikasyon Planları

Plan, ticaretin nasıl organize edileceğini ve sertifikalandırılacağını da detaylandırarak potansiyel alıcılar için fırsatlar sunuyor. Yetkililerin tahminlerine göre, Almanya 2030 yılına kadar yıllık 95 ila 120 terawatt saat (TWh) ve 2045 yılına kadar 360 ila 500 TWh hidrojen gereksinimi duyacak. Almanya’nın yerel hidrojen üretimi, artan talepleri karşılamakta yetersiz kaldığı için ithal hidrojen ihtiyaçların %50-70’ini karşılayacak.

Ekonomi Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İthalat stratejisi, Almanya’nın hidrojen politikasının önemli bir yapı taşıdır ve hükümetin iç piyasadaki yükselme çabalarını tamamlar,” dendi. Almanya’nın yeni stratejisi, uluslararası tedarikçileri çekmeyi ve sürdürülebilir bir enerji geleceği sağlamayı hedefliyor. Britanya, Norveç ve Danimarka, yeşil veya mavi hidrojen sağlama konusunda erken ortaklar olarak görülüyor.

Hidrojen Tedariki ve Maliyetlerin Düşürülmesi

Enerji endüstrisi grubu BDEW, hükümeti hidrojen tedarikini hızlandıracak ve maliyetleri düşürecek hedefleri önceliklendirmeye çağırdı. Bu yeni stratejik planın yanı sıra, ülke çapında bir hidrojen taşıma ağı için ayrı bir plan da sunuldu.