Alibaba’dan Yapay Zekâ Teknolojisi

Çin’in önde gelen teknoloji şirketlerinden Alibaba Group, ChatGPT’ye benzer yeni yapay zekâ dil modeli Tongyi Qianwen‘i tanıttı. Şirket, bu modeli yakın gelecekte tüm uygulamalarına entegre edeceğini açıkladı.

Tongyi Qianwen adlı yapay zekâ dil modeli, tanıtım videosunda davetiye mektupları ve seyahat rehberleri gibi içerikler oluşturuyor ve alışveriş yapanlara kozmetik ürünleri hakkında öneriler sunuyor. Alibaba’nın yeni yapay zekâ dil modeli Tongyi Qianwen, ilk aşamada DingTalk adlı işyeri mesajlaşma uygulamasına entegre edilecek ve toplantı notları almak, yazışma hazırlamak ve iş teklifi taslakları oluşturmak gibi işlevler için kullanılacak. Ayrıca Tongyi Qianwen’in, Alibaba’nın sesli asistan ürünü Tmall Genie‘ye de entegre edilmesi planlanıyor. Bu sayede, kullanıcılar alışveriş yaparken veya günlük işlerini yaparken Tongyi Qianwen’den faydalanarak daha verimli bir şekilde işlerini halledebilecekler.

Alibaba CEO’su Daniel Zhang yaptığı açıklamada “Bu teknoloji üretime, çalışma hayatımıza ve hayatlarımızı yaşama şeklimize büyük değişiklikler getirecek.” dedi.

Alibaba’nın bulut bölümü tarafından yapılan açıklamada, yeni yapay zekâ dil modelinin test edilebilir durumda olduğu belirtildi. Şirket, kurumsal kullanıcılarından davet koduyla hizmeti test etmelerini isteyecek. Ancak henüz aracın İngilizce sorguları işleyip işleyemeyeceği net değil.