Alchemy, Magic Johnson ile 31 Milyon Dolar Tohum Yatırım Aldı

Alchemy, Andreessen Horowitz (a16z) Bio + Health liderliğinde 31 milyon dolarlık tohum yatırım aldı. Bu yatırım, girişimin sağlık teknolojilerini destekleyecek.

Sağlık girişimi Alchemy, Andreessen Horowitz (a16z) Bio + Health liderliğinde 31 milyon dolarlık tohum yatırım aldı. ABD merkezli şirketin bu yatırım turunda Magic Johnson, Sandberg Bernthal Venture Partners, Banc of California, Twine Ventures, Springbank ve AlleyCorp da yer aldı.

Alchemy, elde ettiği bu yatırımı büyümesini hızlandırmak için kullanacak. Şirket, önümüzdeki yıl içinde 20 eyalette kendi eczane programlarını başlatmayı, eczane operasyonlarını ve hasta iletişimini kolaylaştıracak bir mobil klinik programı ile dijital platform geliştirmeyi planlıyor.

2023 yılında Peter Park, Susie Crowe ve Siddarth Viswanathan tarafından kurulan Alchemy, klinik eczacılık programları uygulayan bir girişim olarak öne çıkıyor. Şirket, HIV ve Hepatit C (HCV) gibi büyük hasta popülasyonlarına hizmet veren kliniklere, kendi iç eczane programlarını kurma, işletme ve geliştirme konusunda destek sunuyor.

Şirket, bu programların kurulumu için gereken fiziksel, klinik ve dijital altyapıyı sağlıyor. Ayrıca, eczane operasyonlarını ve hasta iletişimini kolaylaştıran dijital platformlar ile mobil klinik programları geliştirmeyi hedefliyor. Amaçları, hasta erişimini artırmak, sağlık sonuçlarını iyileştirmek ve kliniklerin eczane programlarından elde ettikleri finansal etkiyi güçlendirmek.

Alchemy, sağlık hizmetlerinin erişilebilirliğini artırarak özellikle HIV ve Hepatit C hastaları için önemli bir destek sağlıyor. Kendi eczane programlarıyla kliniklerin tedavi süreçlerini iyileştirmesine, hasta sonuçlarını geliştirmesine ve finansal sürdürülebilirliklerini artırmasına yardımcı oluyor.