Alarko Holding Batarya ve Enerji Ortaklığı

Altek Alarko, Türkiye’de enerji depolama sistemleri ve lityum-iyon batarya üretimi için Gotion Group ile ortak girişim kuruyor.

Alarko Holding, yeşil dönüşüm vizyonu doğrultusunda yenilenebilir ve sürdürülebilir enerjiye olan yatırımlarını sürdürme kararı aldı. Türkiye’deki yeni şirkette Altek Alarko’nun payı yüzde 60, Gotion Singapore’un ise yüzde 40 olacak. Yatırım, şebeke ölçekli ve ticari yapılar ile konutlarda kullanılacak batarya sistemlerinin üretimini planlayarak ülkeye doğrudan yabancı sermaye girişine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Alarko Şirketler Topluluğu CEO’su Ümit Nuri Yıldız, anlaşmanın Türkiye’yi batarya teknolojileri üretiminde küresel bir oyuncu haline getireceğini belirtti. Yıldız, enerji depolama teknolojilerinin enerji dışa bağımlılığını azaltmada, enerji krizlerini önlemede ve net-sıfır hedefinin gerçekleştirilmesinde belirleyici bir rol oynayacağını ifade etti.

Alarko Grubu, anlaşma ile yüksek teknolojinin Türkiye’ye transferini sağlayarak katma değerli ürün üretimi ve nitelikli istihdamı hedefliyor. Türkiye’de üretilecek enerji depolama çözümlerinin Avrupa, Orta Asya ve Afrika’ya ihracatı da öncelikli hedefler arasında yer alıyor.