Aksa Jeneratör’den Çevre Dostu Yatırım

Aksa Jeneratör, Aksa Grup Şirketleri’nin 2030 Stratejik Hedefleri doğrultusunda sürdürülebilirlik alanında önemli adımlar atıyor. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefleyen Aksa Jeneratör, karbon ayak izini hesaplayarak karbon yükünü azaltma planını oluşturdu.

Türkiye’de karbon ayak izi hesaplaması yapan ilk jeneratör üreticisi olan Aksa Jeneratör, ilk aşamada karbon yükünü %10 azaltmayı amaçlıyor.

Türkiye jeneratör pazarının lideri ve dünya genelinde 24 yurt dışı ofisiyle en büyük beş jeneratör üreticisinden biri olan Aksa Jeneratör, iklim değişikliğiyle mücadele ederek sürdürülebilir enerji geleceği yaratma hedefiyle yatırımlarını sürdürüyor. 2023 yılında Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni (Global Compact) imzalayan Kazancı Holding’in 2030 Global Stratejisi çerçevesinde çalışmalarını yürüten Aksa Jeneratör, karbon emisyonlarının azaltılması için önemli bir aşama kaydetti. Karbon ayak izini hesaplayan Aksa Jeneratör, ilk fazda karbon yükünü %10 azaltacak.


Aksa Jeneratör, sürdürülebilirlik çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor ve yeşil dönüşüm projeleri ile daha yeşil ve yaşanabilir bir gelecek için katkı sağlıyor. Bu kapsamda, hidro işlenmiş bitkisel yağ (HVO) ile çalışabilen jeneratörlerin teknik uygunluk çalışmalarını tamamladı. HVO, geleneksel dizele göre daha düşük karbon emisyonlarına sahip bir yenilenebilir yakıttır. Bu jeneratörler, çevre dostu yakıt alternatifleri sunarak enerji üretiminde daha sürdürülebilir seçenekler sağlıyor. Aksa Jeneratör, enerji depolama faaliyetlerinde yenilenebilir kaynaklardan etkin bir şekilde yararlanarak enerji dönüşümüne katkı sağlama imkanı sunuyor.

Aksa Jeneratör, Çerkezköy’deki fabrikasında yürüttüğü sıfır atık çalışmaları sonucunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı. Sıfır atık projesi kapsamında atık oluşumunu azaltmak, atıkları kaynağında ayrıştırmak ve geri kazanmak için çalışmalar sürdürülüyor.

Aksa Jeneratör, temiz atık süngerlerden bel yastığı üretmeye başlayarak döngüsel ekonomiye katkı sağlıyor. Bu proje, kadın girişimcilerle iş birliği yaparak hem kadın girişimcilere destek oluyor hem de aylık ortalama 2 bin kg süngerin atık olmasına engel olmayı hedefliyor. Aksa Jeneratör ayrıca çevresel sürdürülebilirlik, toplumsal sorumluluk ve enerji verimliliği konularında çalışanları bilinçlendirmek amacıyla sürdürülebilirlik eğitimleri düzenliyor.