Aksa Doğalgaz, 1,5 Milyar Dolar Yatırım Yapacak

Aksa Doğalgaz, 27 il merkezi ve 306 ilçede 5 milyon aboneye doğal gaz sunarak, 2023 yılı performansını ve sürdürülebilir büyüme faaliyetlerini içeren raporunu yayınladı.

Tohum Gözlemcisi Lalehan Uysal’ın Anadolu Tohumları fotoğrafları eşliğinde “Yurda, Doğaya, Aşa… Ve Geleceğe” temasıyla yayınlanan raporda, Aksa Doğalgaz’ın mali sonuçları, operasyonel ve yenilikçi uygulamaları, sürdürülebilirlik çalışmaları ve teknolojik gelişimi genişçe aktarılıyor.

Aksa Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, 2023 yılı sonuçlarını değerlendirerek şunları söyledi: “Türkiye ekonomisine ve paydaşlarımıza yönelik sorumluluğumuzun bilincinde olarak sürdürülebilir büyüme stratejimiz doğrultusunda mali sonuçlarımızı güçlendirdik. Tüm bölgelerimizde 5,7 milyar TL yatırım gerçekleştirdik. Yüzde 15,5 büyüyerek 44 bin 690 km’ye ulaşan doğal gaz şebekemiz, dünyanın etrafında bir tam tur dönecek uzunluğa erişti. 38 yeni ilçe ve beldeyi daha doğal gazla buluşturduk, toplam abone sayımız 5 milyona ulaştı. Yıllık ciromuz 49,8 milyar TL oldu. Öz kaynaklarımız yüzde 17,2 artarak 11 milyar TL seviyesine çıktı.

Arslan, “2023 yılında sera gazı kaynaklarımızı tespit etmek, karbon emisyonumuzu kontrol altına almak ve azaltmak amacıyla Karbon Emisyonu Hesaplanması ve Azaltılması projemizi hayata geçirdik. Bu projeyi tüm bölgelerimizde yaygınlaştırmak üzere harekete geçtik. Geçen yıl, faaliyet bölgelerimizde doğal gaz kullanımı sayesinde 10,3 milyon ton daha az karbon emisyonu gerçekleşti. Bu oran, yaklaşık 434 milyon ağacın temizleyebileceği karbon miktarına eşdeğer. 2023 yılında yürüttüğümüz karbon ayak izini azaltma faaliyetlerimizle Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından “Doğal Gaz Yeşilleniyor” projemizle Düşük Karbon Kahramanı Ödülü’nü dördüncü kez aldık ve bunun gururunu yaşıyoruz” dedi.