Akçansa, CEO Water Mandate’i İmzalayan İlk Türk Çimento Şirketi Oldu

Türkiye’nin önde gelen çimento şirketlerinden Akçansa, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC) girişimlerinden biri olan CEO Water Mandate‘i imzalayan ilk Türk çimento şirketi oldu.

CEO Water Mandate Nedir?

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi girişimi olarak kurulan CEO Water Mandate, dünyanın karşı karşıya olduğu su sorunuyla mücadele etmek için iş dünyasının küresel liderleri tarafından oluşturuldu. CEO Water Mandate imzacılarının, su yönetimi konusunda taahhütlerde bulunmaları, şeffaflık ilkesi doğrultusunda su yönetim performanslarını raporlamaları ve Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalamış olmaları bekleniyor.

“Su Yönetimi Sürdürülebilirlik Stratejimizin Merkezinde”

Akçansa, su verimliliği ve kuraklığın önlenmesi konularında uluslararası bir inisiyatif olan CEO Water Mandate’i imzalayarak sektöründe bir ilke imza attı. Bu girişime katılan şirketler, su yönetimi strateji ve performanslarını raporlayarak su güvenliği konusunda daha sürdürülebilir bir gelecek oluşturulmasına katkı sağlıyor. Aynı zamanda bu inisiyatif, su risklerini belirlemeyi ve azaltmayı, suyla ilgili güncel konuları takip etmeyi ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkıda bulunmayı teşvik ediyor.

Akçansa Genel Müdürü Vecih Yılmaz, etkin su yönetimi konusuna büyük önem verdiklerini belirterek, şirketlerinin bu değerli girişimin imzacısı olmasından duydukları memnuniyeti ifade etti. Yılmaz, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Gezegenimiz ve geleceğimiz için suyun önemini biliyor, su kaynaklarının verimli kullanılması ve döngüsel ekonomi bakış açısıyla geri kazanım oranlarının artırılması için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 2023 yılında çimento üretim faaliyetlerimizde tüketilen suyun %92’sini kapalı çevrim sistemlerle tekrar kullandık. Yağmur ve yüzey suyu toplama gibi konularda Su Yönetim Master Planlarımızı hazırladık. Su yönetimi, iklim değişikliğine uyum planlarımızın önemli başlıklarından biri ve sürdürülebilirlik stratejimizin merkezinde yer alıyor. Gönüllü yapımızla daha yaşanabilir bir gelecek için çalışmaya devam edeceğiz.”

Akçansa, sürdürülebilir bir gelecek için etkin su yönetimi ve kaynakların verimli kullanımı üzerine yoğunlaşıyor. Şirket, 2023 yılında suyun %92’sini kapalı çevrim sistemlerle yeniden kullanarak çevresel sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağladı. Ayrıca, yağmur ve yüzey suyu toplama konularında hazırladıkları Su Yönetim Master Planları ile su kaynaklarını koruma ve verimliliği artırma yolunda önemli adımlar attı.