Akbank’ta Yapay Zeka ile Avatar Devri

Akbank‘ta Mobil, yeni geliştirdiği üretken yapay zeka ile hazırlanmış, kişiselleştirilmiş avatar dönemine giriş yapmış bulunuyor.

Banka açıklamasına göre, Akbank Mobil’de müşteriler, ayak izlerine ve kişiselleştirme sorularına dayalı avatar seçenekleri arasından tercih yapabiliyor. Yapay zeka tarafından üretilen avatarlar tamamen özgün ve kişiye özeldir. Ayrıca, doğum günleri, yılbaşı gibi özel günlerde, kullanıcılara avatarlarını özelleştirme önerileri sunulmaktadır. Müşterilerin harcamalarına göre avatarları güncellenmektedir. Uygulamada, sık seyahat yapanlar seyahatsever etiketiyle, kozmetik alışverişi sevenler ise bu özelliği avatarlarına yansıtabiliyor. Ayrıca, belirli aralıklarla avatarlarını yeniden oluşturma imkanı da veriliyor.

Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, müşterilere hayatlarını kolaylaştıran, sade, kolay ve hızlı bir mobil bankacılık deneyimi sunduklarını vurguladı.

Yüce, Türkiye’de sektöre öncülük etmeye devam ettiklerini belirterek, ‘Akbank Mobil’e eklediğimiz avatar oluşturma özelliği, üretken yapay zeka ve bankacılığı birleştirerek müşterilerimize kişiselleştirilmiş bir deneyim sunuyor. Ayrıca, avatarların zamanla değişen tercih ve alışkanlıklara göre şekillenmesinin ilgi çekeceğini düşünüyoruz.'”