AgeSA Yapay Zeka İle İşe Alım Dönemi Başladı

Sabancı Holding ve Ageas ortaklığı AgeSA, işe alım süreçlerine yapay zeka dahil etti. Bu yenilik, zaman tasarrufu sağlarken doğru aday eşleşmesini de kolaylaştıracak.

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün öncüsü AgeSA, yapay zeka destekli işe alım dönemine başladı. Direkt satış kadrosunu genişletme stratejisi kapsamında, OneNewOne (ONO) ile iş birliği yaparak daha fazla kişiye ulaşmayı ve birebir hizmetini güçlendirmeyi hedefliyor.

AgeSA İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Genel Müdür Yardımcısı Burak Yüzgül, işe alım süreçlerinde adaylarla yapılacak ilk mülakatın yapay zeka aracıyla yapılacağını açıkladı. Yüzgül, “Teknolojinin sunduğu imkânları iş süreçlerimize entegre ederek, çalışanlarımıza en iyi deneyimi sunmaya ve verimliliğimizi artırmaya odaklanıyoruz. Yapay zekayı İK süreçlerimizde kullanarak, çalışan deneyimlerini daha çevik ve dijital hale getirerek memnuniyetlerini artırmayı hedefliyoruz. ONO ile iş birliği yaparak CV’leri hızlı ve doğru bir şekilde değerlendiriyoruz. Yapay zeka, adaylarla ilk mülakatı gerçekleştiriyor ve olumlu adayları takvimlerimize yönlendiriyor. Bu yenilik, ciddi bir zaman tasarrufu sağlamanın yanı sıra doğru aday eşleşmesini kolaylaştıracak ve süreçlerdeki verimliliğimizi artıracak. Yeni sistemle aylık ortalama 10 kişiyi işe almayı planlıyoruz, bu da bir İK İş Ortağı kadar işe alım yapabileceğimiz anlamına geliyor. AgeSA olarak %80 oranında yüksek bir çalışan bağlılığına sahibiz ve bu memnuniyeti artırmak için kültürel ve dijital gelişime yönelik yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

Dönüşümler, İşveren Marka Algımızı Yükseltiyor

Yüzgül, “Kurumsal dönüşümleri kültürümüzün bir parçası olarak ele alıyoruz. Hedefimiz hızlı ve verimli süreçler tasarlamak. Çevik çalışma kültürü, artan verimlilik hedeflerimizi destekliyor. İK stratejilerimizi buna göre şekillendiriyoruz. Yapay zeka gibi teknolojik uygulamalar, AgeSA’ya ve işveren markamıza katkı sağlıyor” dedi.