Adjust Mobil Trendler Raporu

Adjust Mobil Uygulama Trendleri Türkiye raporu, en son trendleri ve karşılaştırmalı değerlendirmeleri içeriyor. Hızlı eyleme geçilebilir bilgiler sunuyor.

Lider ölçümleme ve analitik şirketi Adjust’ın yayınladığı Türkiye mobil uygulama trendleri raporuna göre, indirimlerdeki artış, tüketici harcamalarındaki artış ve kullanıcı etkileşimindeki yükselişle Türkiye’nin Mobil Uygulama Pazarı hızla büyüyor. Tüketici harcamaları önceki yıl 690 milyon dolar iken, 2023’te 910 milyon dolara yükseldi. Bu ivme, ülkenin gelişmiş mobil altyapısı ve akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla sağlanıyor. Bu durum, Türkiye’yi küresel mobil pazarda yükselen bir güç haline getiriyor ve geliştiricilere ve reklam verenlere genişlemeleri için fırsatlar sunuyor.

Adjust raporunda, Türkiye’deki hızla gelişen uygulama kullanım alışkanlıkları inceleniyor. Pazarlamacılar için özel olarak hazırlanan rapor, hızlı ve eyleme dönüştürülebilir bilgiler sunuyor. Önemli kriterleri belirliyor ve en son trendleri öne çıkarıyor.

Türkiye uygulama pazarındaki en önemli trendler:

  • Türkiye’deki oyun oturum süreleri 2022, 2023 ve 2024’ün ilk çeyreklerinde sürekli olarak hem küresel hem de MENAT ortalamalarını aştı.
  • Türkiye’deki finans uygulamaları, MENAT ortalamasını beş puan aşarak yüzde 22’lik 1. gün elde tutma oranına ulaştı.
  • 2024’ün ilk çeyreğinde, Türkiye’deki alışveriş uygulaması yüklemeleri bir önceki yıla göre yüzde 36, oturum sayısı ise yüzde 25 arttı.

Adjust’ın Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Satış Direktörü Başak Zerman: “Türkiye’nin mobil ekosistemi, inovasyon ve büyümenin merkezi konumunda. Geniş fırsatlara sahip olan Türkiye pazarında başarının anahtarı, hızlı ve veriye dayalı kararlar almayı sağlayan yeni nesil analitiğin gücünden yararlanmaktan, yapay zeka teknolojileri ile kullanıcı deneyimini kişiselleştirmekten ve etkileşimi artırmaktan geçiyor.”