Girişimcilere Big Bang Startup Challenge Başladı

İTÜ ARI Teknokent’in, girişimcilere 360 derece destek sağlayan kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek tarafından bu yıl 12. kez düzenlenen Big Bang Startup Challenge başladı.

İTÜ ARI Teknokent’in, teknolojik çözüm ve inovasyon geliştiren girişimcilere 360 derece destek sağlayan kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek tarafından bu yıl 12. kez düzenlenen Big Bang Startup Challenge başlamıştır.

İTÜ ARI Teknokent tarafından yapılan açıklamaya göre, Uniq İstanbul’da gerçekleştirilen ve sunuculuğunu M. Serdar Kuzuloğlu’nun üstlendiği etkinliğin ilk gününde, 8 farklı sektörel dikeyde 50 girişim sunumlarını gerçekleştirmiştir.

Açıklamada, etkinlikteki açılış konuşmasına yer verilen İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, Big Bang sahnesinde buluşmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek,

“Yaklaşık 20 yıl önce İTÜ ARI Teknokent’in kuruluş çalışmalarında yer almış bir isim olarak, tüm hayalimiz, yaşayan, besleyen, öğreten ve öğrenen sürdürülebilir bir ekosistem kurmaktı. 2012’de hayata geçirdiğimiz kuluçka merkezimiz İTÜ Çekirdek ile birlikte görüyorum ki ilk günden bugüne hayalimizin ötesinde işler başardık. Desteklenen 5 bine yakın girişimin aldığı 208 milyon dolar yatırım ve ulaştığı 200 milyon dolar ciro bugün gurur kaynağımız.” ifadelerini kullandı.

Destekçileri Güç Katıyor

Big Bang etkinliğinde, Elginkan Vakfı “Elmas Paydaş”, EPDK|Elder, Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği (OİB) “Platin Paydaş”, AGESA, Akbank, AKSigorta, Aktif Ventures, Anadolu Efes, Anadolu Isuzu, Aveon Global Sigorta, Coşkunöz Eğitim Vakfı, Ezcacıbaşı, EnerjiSA, Ford Otosan, ForInvest, Golrang Innovation Center, Smart Güneş Teknolojileri, Teknasyon, Yalçıner Patent ve Yapı Kredi Teknoloji “Altın Paydaş” olarak, girişimlerin ivmelerini artırmak amacıyla destek sağlıyor ve geleceğin teknolojilerine yatırım yapıyor.

TOP 50’de Yer Alan Girişimler

Big Bang Startup Challenge 2023’te sahne alan TOP 50 girişim 8 farklı kategoride belirlendi.

“Automotive & Mobility” kategorisinde AcademicSight, Driven AVS, Newky, Sutech Otonom Teknoloji AŞ, Pina Minds, Powea, Wyseye (Hasar.AI) ve ZGN Otonom yer aldı.

“Energy” kategorisinde ise Buradayım, DFA Platform, INNOFLUX Teknoloji, Regenas, Rumitech, SC&P-Smart City & Partners, TUMURLY ve Wavegenx yer alırken, “ITU SEED” kategorisinde Develhope, Ender Turing, Geojet, Nomis ve Pulsetto girişimleri öne çıktı.

“Marketplace & Platform” kategorisinde FanSupport, GotoSailing.com, LinqiApp, Oniki ve Tiyatronet girişimleri TOP 50 girişim arasında kendilerine yer bulurken, CopeTract, Dejure AI, Intersection, OneNewOne, u-xer | Quality Museum Bilgi Teknolojileri AŞ ve Utilify girişimleri ise “AI & Blockchain” kategorisinden TOP 50’de yer aldı.

“Digital Arts” kategorisinde Archade, Arkerobox, Handler – Hand Shake with Al, Soundbank ve V-Risetech girişimleri öne çıktı. “Insurtech & Wellbeing” kategorisindeki Aivigo, Bambala, CS MOTOR TEST, Mistikist ve Yanhak.com girişimleri TOP 50’de kendilerine yer buldu.

“Sustainability & Smart Cities” kategorisinde de Avisoff, Beespenser, Captanomy, DGMOS, Kenevir Blok, BeamFrame, Packard Air Conditioning Technology Inc. ve Parkera Arge ve Sürdürülebilir Teknolojiler Ticaret Anonim Şirketi girişimleri yer aldı.

yazar avatarı
Aleyna Yıldırım