Her ikisi de eski profesyonel bisikletçiler olan Marcel Kittel ve Tony Martin tarafından yeni bir bisiklet tasarlandı.
Adı Lion Bike olan bu bisiklet, çocukları bisikletlerinde daha da görünür kılan ve üretimde daha fazla sürdürülebilirlik sağlayan olağanüstü bir bisiklet serisini temsil ediyor. Çerçevesi ve çatal kısmı, geri dönüştürülmüş karbon fiberlerle yüksek performanslı bir polimerden yapıldı. Uzman Weber Fibertech tarafından KraussMaffei’nin MX 1600‘ünde üretimi sağlandı.
Yeni Lion Bikes’in ilk örneği, Fakuma‘daki KraussMaffei standında Friedrichshafen, 17 – 21 Ekim, Salon A7, Stand 7303’te canlı olarak görülecek.
Yeni Lion bisikletleri, çocuklar için karayolu trafiğinde daha fazla görünürlük sağlıyor. Dolayısıyla güvenlik anlamında oldukça başarılı. Özel bir boya ile kaplanmış çerçeve, parlamayı sağlıyor. Ayrıca, kadroya tamamen entegre edilmiş büyük gündüz farları, bisikletlerin görünürlüğünü arttırıyor. Bu özellikler çocukların güvenliğini arttırmakta önem taşıyor. Çerçeve ve çatal, yüzde 40 geri dönüştürülmüş karbon fiber içeren yüksek performanslı polimer poliamid 6 ile üretildi.
Bu malzeme karışımı, bisiklet endüstrisinde çığır açan bir kaynak tasarrufu sağlıyor. Ana bileşenler, son teknoloji enjeksiyon kalıplama işlemi kullanılarak üretilebiliyor, bu da dayanıklı ve %100 geri dönüştürülebilir malzemelerin kullanılmasını mümkün kılıyor. Çocuklar için sağladığı faydalar ise kaynak dikişi olmayan temiz bir görünüm, şık tasarım ve en önemlisi mini CO2 ayak izi.
Çerçeve ve çatal, Uzman Weber Fibertech tarafından üretiliyor ve bu üretim, Kasım ayında teslim edilmesi planlanan KraussMaffei’nin MX 1600 modeli ile gerçekleştiriliyor. İlk tamamlanmış Lion Bikes modelleri, 2024 baharına, yani Paskalya zamanına denk gelecek şekilde piyasaya sürülecek. Kalite ve zamanında teslimatın sağlanabilmesi için Weber Fibertech, KraussMaffei’nin uzun yıllara dayanan deneyimine ve uzmanlığına güveniyor.
Weber Fibertech CEO’su Friedbert Schmitt şunları belirtti: “MX serisinin teknik performansı bizi etkiledi ve geriye dönüş yok. Özellikle, 120 mm vida çapıyla enjeksiyonun 300°C sıcaklıkta gerçekleştirilmesinden etkilendik. Bu, mm/s hızıyla gerçekleşiyor, böylece hızlı kalıp dolumu ile büyük bir hacim elde ediliyor.”