Enerji girişimlerine destek sunan Enerjim Sensin Hızlandırma Programı, bu yıl toplam 3,5 milyon TL’lik nakdi ödül ve yatırım fırsatı sunacak.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) tarafından koordine edilen ve İTÜ ARI Teknokent iş birliğiyle yürütülen Enerjim Sensin Hızlandırma Programı, Enerjim Sensin Demo Günü’nde sahne alacak girişimler, 1,5 milyon TL ve Türkiye’nin en büyük girişimcilik etkinliği Big Bang Startup Challenge’da 2 milyon TL olmak üzere toplamda 3,5 milyon TL’lik ödül kazanma şansına sahip olacak. Ayrıca, Big Bang’deki 1,28 milyar TL’lik ödül ve yatırım havuzundan da yararlanabilecekler.
2018 yılında başlatılan ve 2021’den itibaren İTÜ Çekirdek iş birliği ile devam eden Enerjim Sensin Hızlandırma Programı, bugüne kadar 110 girişime destek sağladı. Bu girişimler, 500’ün üzerinde istihdam yaratarak 135 milyon TL yatırım aldı ve toplamda 2,5 milyar TL değerlemeye ulaştı. Ayrıca, 155 milyon TL ciro elde etti.
EPDK Başkan Yardımcısı ve Ar-Ge Komisyonu Başkanı Hacı Ali Ulutaş, Ar-Ge yatırımlarının Türkiye’nin geleceğine yapılan bir yatırım olduğunu belirtti. Enerjim Sensin Hızlandırma Programı’nın, sektörün gelişimine ve Türkiye’nin enerji arz güvenliği ile sürdürülebilirliği için büyük önem taşıdığını vurgulayan Ulutaş, girişimcilerin yenilikçi çözümlerinin hem bugünün hem de geleceğin enerji ihtiyaçlarına cevap vereceğini ifade etti.
Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) Yönetim Kurulu Başkanı Barış Erdeniz, Enerjim Sensin Hızlandırma Programı’nın enerji sektörünü sürdürülebilir ve yenilikçi çözümlerle geleceğe hazırladığını belirtti. Erdeniz, programın enerji sektöründe büyük bir dönüşüm yaratarak yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konularında önemli adımlar attığını söyledi. Genç girişimcilere destek olmanın ülkenin geleceği için büyük bir gurur kaynağı olduğunu da ekledi.
İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, Enerjim Sensin Hızlandırma Programı ile girişimcilerin yenilikçi iş fikirlerini hayata geçirmeleri için gerekli desteği sağlayacaklarını ifade etti. Girişimciler, İTÜ Çekirdek’te eğitim, seminerler, Ar-Ge fonları, laboratuvar altyapısı, potansiyel müşterilerle etkileşim ve uluslararası bağlantılar gibi birçok avantajdan yararlanabilecekler. Dikbaş, programın global enerji girişimlerini desteklemeye ve sektördeki dinamizmi artırmaya devam edeceğini vurguladı.