Yapay zekâ sohbet robotu ChatGPT, gücünü edebiyatta da gösteriyor; araç, kısa öykü ve kitap yazıyor.
Yapay zekâ ile ilgili çalışmalar ve projeler her geçen gün gelişiyor. Sadece teknoloji alanında değil, farklı disiplinlerde de kendini gösteren yapay zekâ, şimdi de edebiyat alanında ön plana çıkıyor. Yıllardır yazar olma hayali kuran Brett Schickler, bu hayalini yapay zekâ aracı ile gerçekleştirdi. “Yazarlık” konusundaki yetkinliği tartışılsa da ChatGPT’nin edebiyat alanında da kendini göstermesi oldukça ilgi çekiyor.
OpenAI’ın yapay zekâ robotu ChatGPT ile yazılan kitap, internet dünyasındaki yerini aldı. Schickler, basit istemlerden metin blokları oluşturabilen yapay zekâ yazılımını kullanarak birkaç saat içinde 30 sayfalık resimli bir çocuk e-kitabı oluşturdu ve “The Wise Little Squirrel: A Tale of Saving and Investing” adını verdiği kitabı ocak ayında Amazon’un “Kindle Direct Publishing” kolu aracılığıyla yayınlandı.
Amazon’un Kindle servisinde yapay zekâ ile yazılmış başka eserler de bulunuyor. ChatGPT ile yazılan tezler, girilen sınavlar epey tartışma yaratmıştı. Yapay zekâ robotunun hayata geçirdiği kitapların yazarının kim olduğu konusu da tartışmalara açık bir konu olarak sürüyor.