BSH Türkiye, dijital dönüşümde önemli bir adım atarak “Future Lab” inovasyon merkezi açtı; çalışanlarına yeni yetkinlikler kazandırıp dijital çözümler geliştirecek.
BSH’nin Çerkezköy yerleşkesindeki laboratuvarda, 5G yazılım ve donanım teknolojileri, bilişim ve operasyonel teknoloji (IT/OT) bağlantıları, PLC programlama, SCADA sistemleri, enerji yönetimi ve sensör teknolojileri gibi birçok ileri teknoloji kullanılmakta. Ayrıca, makine öğrenimi ve yapay zeka uygulamaları da bu laboratuvarda geliştirilebiliyor.
Future Lab, BSH’nin teknolojik yeniliklere uyum hızını artırarak çalışanların dijital yetkinliklerini en üst düzeye çıkarmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda, BSH çalışanlarına yönelik 3 ana kategoride eğitim programları sunuluyor. Mühendisler için yazılım ve donanım odaklı teknik eğitimler, müdürler için sistem odaklı eğitimler ve üst düzey yöneticiler için dijital liderlik eğitimleri Dijital Dönüşüm ekibi tarafından tasarlandı. Bu programlar, hem çalışanların dijital yetkinliklerini güçlendiriyor hem de BSH’nin dijital inovasyon kapasitesini artırıyor.
Future Lab’de, Copilot ve GenAI ile gerçekleştirilen PLC Programlama ve uçtan uca izlenebilirlik projeleri başarıyla yürütülüyor. Merkezde, bu tür projelerin geliştirilmesi ve yeni dijital çözümlerin oluşturulması için çalışmalar sürüyor. Çeşitli bölümlerden katılan çalışanlarla yalın üretim, sürdürülebilirlik dijital sistemleri, endüstriyel edge uygulamaları, plastik enjeksiyon makinelerinde anomali tespiti ve önleyici bakım, 5G ile depo ve iç lojistik yönetimi gibi projeler tamamlandı. Türkiye’den çıkan bu dijital çözümler, BSH’nin global inovasyon portföyünde yer alıyor.
Future Lab, girişimciler ve teknoloji şirketleriyle dinamik iş birlikleri kurarken, akademik kurumlarla da güçlü iş birlikleri fırsatları sunuyor. Bu iş birlikleri, akademik araştırmalar ile endüstri uygulamaları arasında köprü kurarak eğitim ve deneyim sağlıyor.