BSH Türkiye Çerkezköy Kampüsü, yemekhaneden toplanan biyobozunur atıkları komposta dönüştürerek doğaya ve sürdürülebilirliğe katkıda bulunuyor.
BSH Türkiye, Çerkezköy Kampüsü’nde günlük 9 bin kişilik kapasiteli yemekhaneden toplanan 7 ton gıda atığını, kompost makinesinde fiziksel ve biyolojik süreçlerden geçirerek 3 ton komposta dönüştürdü. Bu dönüşüm sayesinde 1.05 ton karbon emisyonunun önüne geçildi.
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı çevre laboratuvarlarında analiz edilen kompost, toprağa ve doğaya karıştırılabilir olduğu onaylandı. Elde edilen bu verimli toprak düzenleyici ürün, BSH Türkiye’nin 550 bin metrekarelik yerleşkesindeki yeşil alanlarda kullanılıyor.
Yeşil Alanlarda Doğal Gübre
Kompost kullanımı, kampüs içerisindeki yeşil alanlarda kullanılan kimyasal gübre miktarını yüzde 40 oranında azalttı. Yeni bahçe alanlarında ise kompost kullanımı ile bahçe toprağından tasarruf edildi.
Bu çevre dostu girişim, BSH Türkiye’nin sürdürülebilirlik hedeflerine katkıda bulunurken, doğaya olan duyarlılığını da vurguluyor. Şirket, çevre bilincini artırmak amacıyla tüm çalışanlarını bu dönüşüm sürecine dahil ediyor.